Counter Strike

A Budapest Five és a BEE is bejutott a Khamsa negyeddöntőjébe!


Kiválóan kezdtek a magyarok az 5000 dolláros nemzetközi versenyen.

Mindkét magyar csapat, így a Budapest Five és a Békéscsabai E-Sport Egyesület is sikerrel vette az akadályt a Khamsa International Tournament első fordulójában. A Gaming League Azerbaijan (GLA) által szervezett 5000 dolláros tornán összesen tizenhat csapat vesz részt, köztük a két magyar együttessel, amelyek mindegyike meghívást kapott a nemzetközi megmérettetésre.

A Budapest Five sima 2:0-ás győzelmet aratott (16:4, 16:8) a fehérorosz Untitled-del szemben, míg a Békéscsabai E-Sport Egyesület az orosz többségű GMT eSports-on tudott 2:1 arányban (9:16, 16:6, 16:12) felülkerekedni.

A verseny ágrajza. (Kép: Liquipedia)

A közelmúltban mindkét magyar alakulat többször is hallatott magáról, legyen szó akár csapaton belüli változásokról, akár különféle versenyekről. A Békéscsabai E-Sport Egyesület meghívást kapott az EDC S3 zárt kvalifikációjába, ám ott azonnal megkapták az egyik legerősebb felállást, a francia DBL PONEY-t és sima vereséget szenvedtek.

Ellenben láthatjuk majd gubiékat a Digital Warriors LAN versenyén, ahova már az első nyílt kvalifikációról bebiztosították helyüket, továbbá 13:3-as mérleggel bejutottak az ESEA Open rájátszásába, ahol már két BO3-as győzelmet is bezsebeltek.

Mindkét csapatot láthatjuk majd a Digital Warriors offline versenyén.

A másik magyar csapat, a Budapest Five meghívást kapott a 30 ezer dolláros EDC S3 főtáblájára, illetve a Digital Warriors offline küzdelmeire is. Emellett bejutottak az ESEA Advanced rájátszásába, ahol jelenleg a legjobb hat között szerepelnek.

Torzsiék legközelebb az alsó ági elődöntőben, a Relegation bebiztosításáért játszanak, mégpedig az albán BLINK ellen. A mérkőzésre április 2-án, 21 órakor kerül sor és az eddigiekhez hasonlóan a Leet Esport Twitch-csatornáján élőben követhetitek majd.

A továbbiakhoz sok sikert kívánunk mindkét magyar csapatnak!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva