Gaming

Megjelent Netflixen a Not a Game – Magyar felirattal is nézhető az esport dokumentumfilm


Íme egy remek doku, amely hitelesen bemutatja a gaming világot és az esport iparágat.

Spanyolországban már tavaly februárban megjelent az a gaminggel és esporttal foglalkozó dokumentumfilm, amely a Not a Game (Ez nem játék) nevet kapta. Több mint egy évet kellett várnunk arra, hogy a film Spanyolországon máshol is megjelenjen, de végre ez a pillanat is eljött, ugyanis

a Not a Game a mai napon világszerte számtalan helyen, köztük Magyarországon is bemutatásra került.

A film magyar felirattal is bekerült a Netflix kínálatába és ha rendelkezel előfizetéssel, akkor ezen a linken tudod megtekinteni. Az ott található leírás szerint “ez az őszinte dokumentumfilm a gamerek és aggódó szüleik szemszögéből mutatja be videójátékokhoz fűződő veszélyes és bonyolult kapcsolatukat.” A körülbelül 320 ezer euróból (~116 millió forint) elkészült, kilencvenhét perces játékidővel megáldott alkotás Jose Gomez nevéhez fűződik, ő az írója és a rendezője is a társadalmi/kulturális dokumentumfilmnek.

A Not a Game Spanyolországban 2020. február 10-én jelent meg, mégpedig Brendan McDonnell angol narrációjával és spanyol felirattal. A ma megjelent változat továbbra is csak eredeti, angol hangsávot tartalmaz, viszont elérhető számos felirattal, köztük a magyarral is. A filmben több ismerős arc is felbukkan, így például a Ninjas in Pyjamas korábbi CS:GO csapata (akkor még GeT_RiGhT-tal és f0rest-tel kiegészülve), a streamer Turner “Tfue” Tenney, a műsorvezető OJ Borg, de rajtuk kívül még számos esportoló, iparági szereplő, szülő és még az Amerikai Egyesült Államok korábbi elnöke, Donald Trump is.

A film nem egyedülálló a Netflixen fellelhető, gaming és esport kategóriájú alkotások tekintetében, gondoljunk csak a 2019-es League of Legends Origins-re, a 2020-as High Score-ra és a szintén 2020-as Explained: eSports-ra. Emellett a Leet.hu oldalán egy hosszú cikket szenteltünk azoknak a filmeknek és sorozatoknak is, amelyek játékok alapján fognak elkészülni.

Nektek van Netflix előfizetésetek? Ha igen, akkor semmiképp ne hagyjátok ki a Not a Game című dokut!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva