Counter Strike

A Budapest Five bejutott a Khamsa elődöntőjébe – Ma este sorsdöntő ESEA meccs vár a csapatra!


A magyar csapatok eddig hibátlanul szerepelnek.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Budapest Five és a Békéscsabai E-Sport Egyesület is bejutott a Gaming League Azerbaijan (GLA) által szervezett nemzetközi verseny, az 5000 dollár összdíjazású Khamsa International Tournament negyeddöntőjébe.

A magyarok veretlensége tovább folytatódik a tizenhat csapatos megmérettetésen, ugyanis a Budapest Five ismét győzni tudott, mégpedig az egykori Project X játékosaival támadó WaitForTag ellenében. Utóbbi az ukrán kvalifikációról jutott be, az első körben pedig a lengyel Ninja-PJATK-ot búcsúztatták.

A Khamsa International Tournament ágrajza. (Forrás: Liquipedia)

A találkozó óriási izgalmakat hozott, hiszen nem elég, hogy végigment a három pálya, de mindegyik map igen szorosra is sikerült:

  • Budapest Five 16-13 WaitForTag (Mirage)
  • WaitForTag 19-17 Budapest Five (Vertigo)
  • Budapest Five 16-12 WaitForTag (Nuke)

Végül tehát nagy nehézségek árán, de coolio és csapat kiharcolta a továbbjutást, a szombati elődöntőben a szlovák Dark Tigers lesz az ellenfelük, ahol már a pénzdíjas helyezés lesz a tét. A Békéscsabai E-Sport Egyesület ma játszik a negyeddöntőben, mégpedig 19 órától, a Marlian eSports ellen.

Továbbá ne feledjétek, hogy a mai napon az ESEA Season 36 küzdelmei is folytatódnak: a BEE az Open divízióban, a Budapest Five az Advanced ligában bizonyíthat. Torzsiék BLINK elleni mérkőzését (amely immáron a Relegation spotról dönt) a Leet Esport élőben közvetíti majd, találkozunk 18 órakor a Twitch-csatornánkon!

Mindkét csapatnak sok sikert kívánunk!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva