Valorant

Újabb lehetőség a magyar csapatoknak – Érkezik a VCT Stage 2 második selejtezője!


Most hétvégén ismét próbára tehetik tudásukat a versenyezni vágyók, köztük a magyar csapatok is.

Március végén útjára indult a VALORANT Champions Tour második etapja, azaz a Stage 2. Ennek első megmérettetése a Challengers 1 volt, amelynek nyílt kvalifikációján 12 magyar együttes is részt vett, közülük pedig a HEET és a THR felállása jutott legtovább.

Végül tehát a főtáblán nem láthattunk magyar érdekeltséget, de máris itt az újabb esély, hiszen hétvégén indul a Challengers 2 nyílt selejtezője, amelyre már összesen 256 formáció adta le a nevezését, ideértve tizenhárom magyar csapatot is, szóval bőven lesz kinek szurkolni!

A VALORANT Champions Tour idővonala. (Forrás: Riot Games).

Emlékeztető

A Stage 2 formátuma merőben eltér a korábbitól, ezúttal a csapatoknak közel sem lesz annyi esélyük a továbbjutásra, mint a Stage 1 esetében. Az első és a második Challengers tornáról is nyolcan juthatnak be a főtáblás versenyekre, ahonnan két-két hely kiadó a Challengers Finals eseményre. Utóbbi április 25 és május 2 között, négy európai, három török és egy CIS régiós csapattal fog elstartolni, ráadásul a két izlandi spot mellett 85 ezer euró is kiosztásra kerül majd.

A Stage 2 Challengers 2 európai nyílt kvalifikációra összesen 256 csapat véglegesítette a nevezését, hazánkból a következő csapatok tettek így:

Amennyiben szeretnéd az aktuális képernyőre kerülő európai mérkőzéseket élőben követni, akkor azt ezen a Twitch-csatornán tudod majd megtenni.

Sok sikert kívánunk minden résztvevőnek, hajrá magyarok!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva