League of Legends

A MAD Lions a sírból jött vissza, megvan az LEC Spring 2021 győztese!


Az első két meccset elbukták, de a végén mégis ők örülhettek.

A MAD Lions nyerte az LEC Spring 2021-et, miután a döntőben, 0:2-ről fordítva, végül 3:2 arányban felülkerekedtek a Rogue csapatán. A finálé méltó befejezése volt a két és fél hónapon át tartó versenynek, hiszen a két együttes óriási meccset játszott egymással.

A MAD Lions és a Rogue maratoni ütközete nagyjából öt órán át tartott, ebből a tiszta játékidő közel három órát ölelt fel. A finálé a következő módon alakult:

  • 1. mérkőzés: Rogue győzelem (36 perc, 30 másodperc)
  • 2. mérkőzés: Rogue győzelem (44 perc, 12 másodperc)
  • 3. mérkőzés: MAD Lions győzelem (35 perc, 6 másodperc)
  • 4. mérkőzés: MAD Lions győzelem (23 perc, 43 másodperc)
  • 5. mérkőzés: MAD Lions győzelem (34 perc, 39 másodperc)

Az LEC Spring 2021 még január végén vette kezdetét, mégpedig tíz csapat részvételével és egy double round robin formátumú csoportkörrel. Mindenki mindenkivel két BO1-es mérkőzést játszott, a legjobban szereplő hat csapat pedig bejutott a március 26-án rajtoló rájátszásba.

A rájátszás ágrajza. (Forrás: Liquipedia)

A MAD Lions és a Rogue már a playoff első körében is összecsapott, akkor előbbi 3:1-re tudott nyerni, de a döntőben bemutatták, hogy 0:2-ről felállva is képesek megfordítani a mérkőzést. Így végül az Armut, Elyoya, Humanoid, Carzzy és Kaiser által alkotott csapat 80 ezer euróval és egy MSI 2021 spottal lett gazdagabb, míg a Rogue 50 ezer euróval kell, hogy beérje.

A Mid-Season Invitational (MSI) május 6-án veszi kezdetét, Izland fővárosában, Reykjavíkban. A MAD Lions a B-jelű csoportba került, ahol a PCS Spring, a TCL Winter és a CBLOL Split 1 győztese lesz az ellenfelük.

Gratulálunk a győztes csapatnak!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva