Counter Strike

Felejthetetlen döntőt hozott az ESL Pro League S13 – Drámai csatában nyert a Heroic!


A dánoknak öt pálya, hét óra és összesen 157 kör kellett a győzelemhez.

A dán Heroic nyerte az ESL Pro League S13-at, miután a döntőben 3:2-re legyőzték a Gambit Esports csapatát. A mérkőzés elképesztő izgalmakat hozott és az biztos, hogy jó időre bevéste magát azok fejébe, akik végigkövették azt.

A maratoni, hét órán át tartó finálé a következő módon alakult:

  • Inferno: Heroic győzelem (19:17)
  • Vertigo: Gambit győzelem (16:13)
  • Train: Heroic győzelem (28:26)
  • Overpass: Gambit győzelem (16:10)
  • Mirage: Heroic győzelem (16:6)

Az ESL Pro League tizenharmadik szezonja március 8-án indult útjára, mégpedig négy darab hatfős csoporttal. A két későbbi döntős, a Heroic és a Gambit is könnyedén, öt győzelemmel, saját csoportját megnyerve jutott be a rájátszásba, ahol aztán újabb sikereket arattak.

A dánok a Ninjas in Pyjamas és a FURIA legyőzésével kerültek döntőbe, míg az orosz többségű Gambit előbb az Astralis, majd a NiP ellen is nyerni tudott, így alakult ki végül a Heroic elleni fináléjuk.

A Play-In és a Playoff ágrajza. (Forrás: Liquipedia)

A végső győztes Heroic 200 ezer dollárral lett gazdagabb, továbbá a dánok már biztosan ott lesznek a decemberben rendezendő BLAST Premier World Final egymillió dolláros versenyén is. A második helyezett Gambit Esports 85 ezer dollárral, illetve egy Ax1Le által megszerzett MVP-vel kell, hogy beérje.

Számos csapat – köztük a Heroic és a Gambit – holnap már folytatja is a versenyzést, hiszen kezdődik a BLAST Premier Spring Showdown, ahol a NASR színeiben szereplő gejmzillának is szurkolhatunk majd.

Bízzunk benne, hogy a Spring Showdown is az EPL-hez hasonló izgalmakat tartogat!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva