Counter Strike

Komoly lehetőség – A Budapest Five is meghívást kapott a 37 ezer dolláros Y-Games PRO Series-re!


Elnézve a felhozatalt, a magyar csapat még akár a végső győzelemre is esélyes lehet.

Nincsen üresjárat a Budapest Five háza táján, hiszen a magyar srácok az elmúlt napokban megnyerték a Digital Warriors LAN versenyét, továbbá részt vettek az EDC harmadik felvonásán és az IEM XVI Summer nyílt kvalifikációján is.

Ezúttal egy meghívásról számolhatunk be, ugyanis a Budapest Five is ott lesz a 37 ezer dollár összdíjazású Y-Games PRO Series versenysorozaton, ami április közepétől egészen szeptember közepéig tart.

Az eseményre tizenkét csapat kapott meghívást, köztük nyolc szlovák/cseh együttes, illetve egy-egy magyar, ukrán, lengyel és német összeállítás. A csapatok egy közös csoportban szerepelnek, ahol round-robin rendszert alkalmaznak, azaz mindenki játszik mindenkivel, mégpedig BO2 formátumban.

A tizenkét résztvevő. (Forrás: yzone.sk)

A legjobb nyolc együttes bejut az egyenes ági rájátszásba, ahol a csoportkörben elért eredmények alapján kapnak majd kiemelést. Ezenfelül az elődöntőig jutó csapatok egy másik versenyre, a Majstrovstvá SR-re is kvalifikálják magukat, amit az októberi Nitra Motor Show keretein belül rendeznek majd meg.

Pénzdíjazásban mindenki, még az utolsó helyen záró csapat is részesül, az alábbi módon:

  • 1. helyezett – 6000 euró
  • 2. helyezett – 3000 euró
  • 3. helyezett – 2000 euró
  • 4. helyezett – 1750 euró
  • 5-8. helyezettek – 1500 euró
  • 9-12. helyezettek – 1000 euró

Az Y-Games PRO Series április 16-án indult útjára, de a Budapest Five csak április 26-án játszik először, mégpedig az eSuba Youngsters ellen. A szezon első része júniusig tart, a második fele pedig szeptemberben ér véget, így a rájátszásra már csak ősszel kerül sor. Bízzunk benne, hogy hazánk fiai minél jobban szerepelnek majd!

A Budapest Five csapatának sok sikert kívánunk!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva