Counter Strike

Újabb CS:GO játékosok jelentették be, hogy VALORANT-ra váltanak


Lassan teljesen kihal az észak-amerikai régió.

Rövid időn belül két amerikai játékos, Ricky “floppy” Kemery és Erick “Xeppaa” Bach is bejelentette visszavonulását a CS:GO-tól, ezzel egyidejűleg pedig azt is, hogy VALORANT-ban folytatják karrierjüket.

Mindketten maradnak a Cloud9 égisze alatt, azonban a CS:GO divíziótól átnyargalnak a Cloud9 Blue-ra keresztelt VALORANT csapatba, ahol mitch, leaf, xeta és poiz négyeséhez csatlakoznak majd.

A Cloud9 játékosai, floppy és Xeppaa.

Március végén mi is írtunk arról, hogy a Cloud9 eladja CS:GO csapatát és határozatlan ideig felfüggesztik a teljes divíziót. Még korábban, február közepén pedig arról is készítettünk egy összegzést, hogy mi a helyzet mostanság Észak-Amerikában, már ami a CS:GO világát illeti.

A játékosok listája nagyon hosszú lenne, így most nézzük meg csak azokat az észak-amerikai szervezeteket, amelyek – ideiglenesen vagy végleg – kiszálltak a CS:GO-ból: NRG, eUnited, 100 Thieves, New England Whalers, Chaos, Gen.G, Cloud9. A nagynevű organizációk közül csupán ketten maradtak: a Liquid és az Evil Geniuses.

Az észak-amerikai ranglista nem ad okot bizalomra. (Kép: HLTV)

Emellett akadnak még olyan csapatok, amelyek utolsó reményként szolgálhatnak az NA régió számára, így például az Extra Salt, a Bad News Bears, a Triump vagy a High Coast. Viszont ezek az együttesek már jóval alacsonyabb szintet képviselnek, mint a fent felsoroltak, ráadásul a fennmaradásuk korántsem garantált  – pláne komolyabb szervezeti és pénzügyi háttér nélkül.

Meglátjuk, hogy mi sül ki ebből az egészből, de egyre inkább az körvonalazódik, hogy Észak-Amerikában előbb-utóbb szinte mindenki a VALORANT mellett teszi le a voksát.

Ti mit gondoltok erről? Írjátok meg kommentben!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva