Gaming

Végre megtörténik, amire vártunk – Jön a virtuális olimpia!


Íme az első virtuális sportverseny, amit olimpiai licenc alapján rendeznek.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) bejelentette az Olimpiai Virtuális Sorozat (OVS) létrehozását, ami egy óriási mérföldkő a sport és az esport keresztezése szempontjából. A versenysorozat azért bizonyul korszakalkotónak, mert ez lesz az első virtuális sportverseny, amit olimpiai licenc alapján bonyolítanak le.

Az esportolók öt sportágban mérettethetnek meg:

  • Motorsport – Gran Turismo Sport
  • Baseball – eBaseball Powerful Pro Baseball
  • Kerékpározás – Zwift
  • Vitorlázás – Virtual Regatta
  • Evezés – Nyílt platform

Az Olimpiai Virtuális Sorozat május 13-án veszi kezdetét és egészen június 23-ig tart majd. A széria a XXXII. nyári olimpiai játékok előfutáraként szolgál, ugyanis a NOB szervezőbizottsága nemrégiben bejelentette, hogy a tokiói olimpia július 23-tól augusztus 8-ig kerül megrendezésre.

A DreamHack Sports Games által szervezett esemény célja, hogy mozgósítsa és összehozza a virtuális sport, az esport és a gaming szerelmeseit, a világ minden tájáról.

“Az Olimpiai Virtuális Sorozat egy új, egyedülálló élmény, amelynek célja, hogy kapcsolatot létesítsen egy új közönséggel a virtuális sportok terén. A rendezvény az ifjúságra összpontosít, szem előtt tartva azt is, hogy ösztönözzük a sport iránti szeretetüket, továbbá népszerűsítsük az olimpiai értékeket.” – nyilatkozta Thomas Bach, a NOB elnöke.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság teljes sajtóközleményét ezen a linken tudjátok megtekinteni.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva