Gaming

Ha elhagyhatod végre a szobád, menj strandra!


Egy gamernek is előbb-utóbb elege lesz a hosszú bezártságból, de mihez kezdjünk, amikor rövidesen újra szabadok leszünk? Menjünk strandolni!

A napokban végre kinyithattak a boltok és egyes szolgáltatók, így talán jó eséllyel fogadhatunk arra, hogy 3.5 millió beoltott körül tényleg hatalmas változások történhetnek. Abban azonban, hogy mi lesz a vendéglátósokkal és a turizmusból élőkkel, még a fogadási oldalak is bizonytalanok. Hát még milyen nehéz azt megtippelni, a nehéz időszak után mikor telhetnek majd meg a termálfürdők és strandok! Nagy esély látszik mindenesetre arra, hogy még pár nehéz hét biztosan vár rájuk.

Amint lehet, menjünk a szabadba, találkozzunk a barátainkkal, utazzunk, javítsunk az egészségünkön – amihez nem is kell nagy vállalást tennünk: figyeljünk másokra és ha lehet, maradjunk Magyarországon, ugyanis ez számos előnnyel jár. Közös érdekünk, hogy egy ilyen hosszú kényszerszünet után, a nehéz gazdasági helyzetbe került turisztikai- és vendéglátóipart segítsük azzal, hogy megérdemelt pihenésünket hazai szálláshelyeken töltjük el – amivel ráadásul az egészségünket is támogatjuk, aminek – valljuk be – nem kedvezett különösebben az elmúlt év.

Hazai gyógyfürdőink és strandjaink lassan fél éve, november 11. óta zárva vannak, és bár egy darabig még a fürdőrészlegek nélkül ugyan, de nyitva tarthatták volna gyógyászati egységeiket, ennek fenntartása sajnos nem volt gazdaságos a legnagyobb tömegeket vonzó fürdőrészek nélkül. Nem kell mindenkinek gyógymasszázsra, iszappakolásra, esetleg súlyfürdőre vagy szénsavas kádfürdőre mennie, azonban ne feledjük, hogy minden vendéglátós hasonló helyzetben van, ami végső soron mindannyiunk életét befolyásolhatja.

Járjunk tehát minél gyakrabban fürdőinkbe, hiszen Magyarország területének 80%-a alatt termál-, illetve gyógyvíz található, gyógyvíz-nagyhatalomként pedig egyszerűbb egészségesnek maradni, mint gondolnád. Sokan többezer kilométert utaznak azért, hogy a magyar vizek gyógyhatását élvezhessék. Hasonlóan ahhoz, ahogyan egyre természetesebb, hogy foglalkozunk a környezetünkkel – amint lehet – éljünk a lehetőséggel és menjünk strandolni! A csúzdák mellett figyeljünk arra is, hogy némely vizünk gyulladáscsökkentő vagy fájdalomcsillapító hatású (pl. Miskolctapolca vagy Hévíz forrásai), de akad köztük olyan, amely stresszoldó (mint Zalakaros jódos vize), vagy az emésztőrendszert gyógyító (így Harkány vagy Bükfürdő) is. Mindig érdemes utánajárni, mire lehet a leginkább szükségünk, de a legtöbb fürdő annyi lehetőséget és programot kínál, hogy akár többet is kipróbálhatunk (és elvihetjük magunkkal kedvenc gamer tusfürdőnket is).

Arra ugyan készülnünk kell, hogy bizonyos nehézségek – így a maszkviselés – nagy valószínűséggel velünk maradnak, a strandnyitások némi csúszással, de viszonylag időben megtörténhetnek, ha hihetünk a prognózisoknak – ugyanis jelen állás szerint a 3,5 millió beadott oltást május első felében érhetjük el.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva