League of Legends

Vizicsacsi visszatérés és Team Plague győzelem – Így alakult a MEB LoL első kvalifikációja


Micsoda fordulat: még Vizicsacsi is tiszteletét tette a Magyar Esport Bajnokság LoL selejtezőjén.

Hétvégén került megrendezésre a 17 millió forint összdíjazású Magyar Esport Bajnokság első fordulója, így vasárnap az 5 millió forintos League of Legends első kvalifikációja is képernyőre került.

Az első selejtezőn összesen negyvenhét csapat vett részt, köztük a Team Plague, a Lenovo Legion Honvéd, a SBOJ és a többek között Vizicsacsit is a soraiban tudó Orange Panther Gaming. Íme az elődöntők és a döntő eredményei:

  • Team Plague 1-0 Orange Panther Gaming (BO1, elődöntő)
  • Lenovo Legion Honvéd 1-0 SBOJ (BO1, elődöntő)
  • Team Plague 2-1 Lenovo Legion Honvéd (BO3, döntő)

Ezzel a győztes Team Plague lett a második csapat, amely részvételt nyert a júniusi Final Four tornára, ahol a tavalyi Magyar Esport Bajnok Xenex Esports (korábban: eugalP maeT) mellé csatlakoztak. A teljes adás nyolc óra hosszúra nyúlt, amit teljes egészében visszanézhettek a Leet Esport csatornáján, Eddie és Knaksz kommentálásával.

Izgalmakból nem volt hiány, ami Vizicsacsinak köszönhetően egy hatalmas meglepetéssel is párosult, hiszen az elődöntőben búcsúzó Orange Panther Gaming csapatában őt is viszontláthattuk, mégpedig Skude, Nox, Regostern és Viggo oldalán.

Kiss “Vizicsacsi” Tamás 2019. november 15-én jelentette be visszavonulását, ezzel egy öt éven át tartó profi karriernek vetett véget. Ekkor úgy nyilatkozott, hogy már nem érzi magában a tüzet és a motivációt, félgőzzel pedig nem szeretné tovább folytatni, így inkább búcsút int a League of Legends világának.

Az UOL, a Schalke 04 és a Splyce egykori játékosa azóta csak egy All-Star gála erejéig tért vissza, még tavaly decemberben, a Superstar Showdown: Legends kategóriában, az LEC csapat tagjaként. Vizicsacsi jelezte, hogy szándékoznak a többi kvalifikáción is részt venni, a vasárnap látottakból kiindulva pedig akár a Final Four szakaszban is megmérettethetnek majd.

Kíváncsi vagy, hogy te mire lennél képes? Jelentkezz a LoL verseny további selejtezőire, amelyről ebben a cikkben mindent megtalálsz!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva