Counter Strike

Beugrókkal is nyerni tudott a Honvéd – Így alakult a MEB CS:GO első kvalifikációja


Flashie, a CLG Red edzője, illetve jeyN, az egykori Heretics játékos segítette ki a Honvédot.

Hétvégén került megrendezésre a 17 millió forint összdíjazású Magyar Esport Bajnokság első fordulója, így szombaton az 5 millió forintos Counter-Strike: Global Offensive első kvalifikációja is képernyőre került.

Az első selejtezőn összesen harminchárom csapat vett részt, köztük a Lenovo Legion Honvéd, a Békéscsabai E-Sport Egyesület, az Illés Akadémia Spirit és a WiLD MultiGaming.

Az elődöntők és a döntő eredményei:

  • Lenovo Legion Honvéd 16:9 Illés Akadémia Spirit (BO1, elődöntő)
  • Békéscsabai E-Sport Egyesület 16:9 TuraiFIVE (BO1, elődöntő)
  • Lenovo Legion Honvéd 2-0 Békéscsabai E-Sport Egyesület (BO3, döntő)

Ezzel a Lenovo Legion Honvéd lett a második csapat, amely bejutott a júniusi Final Four tornára, ahol a tavalyi Magyar Esport Bajnok Budapest Five mellé csatlakoztak. A hat és fél órás adást visszanézhetitek a Leet Esport csatornáján, Doki és insect kommentálásával.

A Lenovo Legion Honvéd annak ellenére is felülkerekedett mindenkin, hogy két beugró játékost alkalmaztak. Mivel a csapatból hárman is 18 éven aluliak, így ők nem indulhattak el a TippmixPro Masters versenyen és a Honvéd két felállásra szakadt.

  • Honvéd (MEB): Myekry, msN, sl3nd, flashie, jeyN
  • Honvéd (TPM): C7upiX, iBALLY, sebi, blaZe, Camper

A Magyar Esport Bajnokságon résztvevő csapathoz tehát a CLG Red edzője, a magyar CS:GO scene jól ismert arc, Bea “flashie” Viktor, illetve a Team Heretics és a ROYALS egykori játékosa, a francia Jérémy “jeyN” Nguyen csatlakozott.

Kíváncsi vagy, hogy te mire lennél képes? Jelentkezz a CS:GO verseny további selejtezőire, amelyről ebben a cikkben mindent megtalálsz!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva