Counter Strike

Device: “Annyi pénzt kerestem már, hogy életem végéig megélek belőle”


Azt azért lehetett sejteni, hogy nem a pénz motiválta, amikor átigazolt a NIP-hez.

Három héttel ezelőtt bombaként robbant a hír, hogy device öt esztendőt követően elhagyja az Astralis csapatát és a Ninjas in Pyjamas-hoz szerződik. Minden idők egyik legnépszerűbb és legsikeresebb játékosa tegnap Svédország egyik országos esti újságjának, az Expressen-nek nyilatkozott.

Az interjúban elárulta, hogy átigazolása gördülékenyen ment, mindkét szervezet megoldásorientáltan állt hozzá a dolgokhoz, így viszonylag gyorsan pontot tettek az ügy végére.

A Dust2.dk információi szerint device nagyjából egymillió dollárba került, ami elsőre nem tűnhet soknak (egyesek szerint ennyiért “ingyen volt”), de ne felejtsük el, hogy a szerződése decemberig tartott, utána pedig ingyenesen távozhatott volna.

Sem a csapatok, sem a dán szupersztár nem akarta kommentálni az adásvétel pénzügyi részét, ráadásul device elmondta, hogy a kivásárlási ár egyébként sem jelent extra terhet. Hozzátette, hogy nem is a magasabb bér motiválta, hiszen már így is annyit keresett, hogy élete végéig vígan megélne belőle.

Legjobb tudomása szerint CS:GO-ban a játékosok legmagasabb havi keresete 45 ezer dollár (~13,2 millió forint) körül mozog, amihez még hozzáadódnak a prémiumok, a szponzori juttatások, a versenyen összehozott nyeremények, és adott esetben a streamelésből, saját brandből vagy együttműködésekből származó jövedelmek.

Ha szeretnéd megnézni device első meccsét a Ninjas in Pyjamas színeiben, akkor kövesd a Leet Esport csatornáját, hiszen a debütálására éppen ma este 18 órakor, a Flashpoint-on kerül sor.

Nektek mi a véleményetek device átigazolásáról? Írjátok meg kommentben!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva