Counter Strike

Kedvező formátum: a Budapest Five kétszer kikapott, de még mindig továbbjuthat a csoportból


Sőt, ha megint veszítenek, még akkor is kijuthatnak.

Szerdán beszámoltunk róla, hogy a Budapest Five gyönyörűen kezdte szereplését a 30 ezer dolláros BLAST Rising-on, ugyanis legyőzték a top 30-as Sinners csapatát. Sajnos a folytatás kevésbé alakult jól, tegnap a DBL PONEY és a NAVI Junior ellen is 2:0-ás vereséget szenvedtek.

Így tehát a biztos rájátszást jelentő helyeket a francia DBL PONEY és az ukrán/orosz NAVI Junior happolta el. Azonban a verseny formátumára nem lehet panasz, hiszen a magyar csapat még ennek ellenére is továbbjuthat a csoportkörből.

Ugyan a csoportok két legjobbja a playoff-ba kerül, ám a harmadik helyezettek további két lehetőséget kapnak, hogy csatlakozzanak az egyenes ágon bekerülő csapatokhoz. Az esemény rendelkezik egy Play-In szakasszal is, amit további két részre osztottak:

  • Stage 1 (Play-In – Tiebreaker): A hat csoport harmadik helyezettjei kerülnek ide. A találkozók győztesei a playoff-ba jutnak, a vesztesek pedig a Stage 2-be.
  • Stage 2 (Last Chance – Head to head): A Stage 1-es párharcok vesztesei körmérkőzést játszanak, a legjobb csapat pedig szintén bejut a playoff-ba.

Mindez azt jelenti, hogy egy csapat 1 győzelemmel és 3 vereséggel is kijuthat a csoportkörből, amennyiben sikerrel veszi a Play-In Stage 2-es szakaszát. Ott jelenleg a Sangal és a Nexus található, hozzájuk csatlakozik majd a Budapest Five vagy pedig az F-csoport harmadik helyezettje, attól függően, hogy melyikük veszít a Stage 1-es mérkőzésen.

Tehát a magyar együttes következő ellenfele az F-csoportból kerül ki, így a Nordavind-Young Ninjas-Finest-GORILLAZ négyes valamelyike ellen kell kiharcolniuk a továbbjutást, mégpedig szombaton 18 órától. Ha ez nem sikerül, akkor a fent említett Sangal és Nexus ellen is nyerniük kell, és ott már nem lesz hibalehetőség.

Bízzunk benne, hogy a Budapest Five már a Tiebreaker során bebiztosítja a rájátszást. Ehhez sok sikert kívánunk nekik!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva