Fifa

Hivatalos: visszavonul Gabinho, az egyik legsikeresebb magyar e-sportoló


Szögre akasztja a kontrollert a 2018-as V4 győztese és az Ajax egykori játékosa.

Szirtesi “Gabinho” Gábort aligha kell bemutatni bárkinek is. Azok, akik tisztában vannak a hazai e-sport főbb történéseivel, illetve követik a magyar FIFA szcéna történéseit, egyaránt jól ismerik a nevét. Hazánk egyik legsikeresebb e-sportolója most úgy döntött, hogy visszavonul a FIFA világától.

Gabinho komolyabb ismertségre akkor tett szert, amikor 2018 márciusában megnyerte az első ízben megrendezett V4 Future Sports Festival FIFA versenyét, ami – a hírnév és a presztízs mellett – közel 50 ezer dolláros nyereményt jelentett számára.

Gabinho 2019 nyarán, a Ziggo eBattle megnyerését követően. (Kép: Gabinho Facebook)

Ugyanezen év májusában, Amszterdamban a világelittel versenyzett, a világbajnokságon való részvétel mindössze egy mérkőzésen múlt. 2019 júniusában visszatért Hollandia fővárosába, ahol megnyerte a Ziggo eBattle, ezzel az Ajax e-sportolója lett.

Ezt követően nem igazán érkeztek az eredmények, 2020 júliusában lejárt a szerződése az Ajax-nál, így a DVSC Esport csapatához igazolt. Ugorva egy nagyot az időben, múlt hétvégén úgy döntött, hogy visszavonul a FIFA világától, a közösségtől az alábbi közleménnyel búcsúzott:

A közösséget alaposan meglepte és elszomorította az alig 21 esztendős játékos visszavonulása, íme néhány reakció a kommentek közül:

  • Lovász Tamás (DVSC Esport): Itt is szeretném megköszönni neked Gabi, hogy az egyesületünknél szerepeltél és megtettél mindent a közös sikereink érdekében! Sok sikert kívánok neked az Esporton kívüli életedhez!
  • Vadicska Olivér (DVSC Esport): Ezt a nevet mindenki megjegyezte, és még nagyon sokáig a legnagyobb hazai fifások közé fogsz tartozni! Sok sikert a továbbiakban!
  • Borkai “Boresz” Ádám (Ravens Esports Club): Sajnálom! Egy élmény volt ellened játszani! Példakép!
  • Prack Norbert: Gabinho, te már bevésted ezt a nevet a FIFA történelmébe. Annyi, de annyi ember közül Te győztél. Ez a tény kitörölhetetlen. Óriás vagy a magyar e-sportban, mint KODIAK vagy Vizicsacsi. Sosem felejtjük el a meccseidet. Ha nincs kellő motiváció már, akkor lépni kell. Sok sikert a következő kihívásodhoz!

Norbert abban nem tévedett, hogy Gabinho óriás a magyar e-sportban, hiszen a V4 megnyerésével és további eredményeivel egészen az ötödik helyig jutott minden idők legsikeresebb magyar e-sportolóinak listáján. Pénznyeremények tekintetében csak Bereznay Dániel, Böröcz “DeadFox” Bence, Birgány “RAISY” Adrián és Kiss “Vizicsacsi” Tamás előzi meg.

Gabinhonak további sok sikert kívánunk az élet minden területén és bízzunk benne, hogy látjuk még az e-sport berkein belül is!

Borítókép: IGN Hungary

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva