Counter Strike

Torzsi 1v3 ACE és továbbjutás! – A Budapest Five ott lesz a BLAST Rising rájátszásában


A magyar csapat ezúttal is kifogástalanul játszott, mindenki alaposan kivette a részét a győzelemből.

Tegnap este beszámoltunk róla, hogy a Budapest Five 2:0-ra legyőzte a török Sangal együttesét, ezzel az utolsó mérkőzésre maradt minden izgalom, ami a Last Chance Stage egyetlen továbbjutást érő helyét illeti.

A holland FASHR-rel kiegészülő felállás a Nexus ellen vívta utolsó meccsét, összességében pedig már egy pálya is elég lett volna a playoff kiharcolásához. Természetesen a Budapest Five ennyivel nem érte be, így végül simán, 2:0-ra (16:7, 16:6) nyerték a románok elleni találkozót.

Előzmények

A BLAST Rising E-csoportja múlt héten szerdán startolt el, ezzel a Budapest Five is megkezdte szereplését a 30 ezer dollár összdíjazású versenyen. Rögtön az első mérkőzésen legyőzték a top 30-as Sinners csapatát, ezt azonban három vereség követte, így már csak a Last Chance Stage-re hagyatkozhattak.

A torna ezen szakaszában három együttes szerepelt, így a Budapest Five, a török Sangal és a román Nexus között dőlt el az egyetlen fennmaradó playoff spot sorsa. A csapatok körmérkőzést játszottak egymással, végül a legjobban szereplő ötösfogat bejuthatott a nyolcaddöntőbe.

A Budapest Five – Sangal mérkőzés statisztikái. (Forrás: HLTV)

Eredmények

Az első találkozón a Sangal 2:1-re legyőzte a Nexust, ezt követően pedig el is dönthették volna a spot sorsát, amennyiben legyőzik a magyarokat. A MAJ3R által dirigált csapat esélyesebbnek is bizonyult, azonban torzsiék rácáfoltak a papírformára és 2:0-ás győzelmet arattak, akárcsak később a Nexus ellen.

A Budapest Five – Nexus találkozó statisztikái. (Forrás: HLTV)

A Budapest Five-ot mindkét összecsapáson egy egykori Defusekids és Endpoint játékos, a holland Dion “FASHR” Derksen segítette, aki Kamiont pótolta a felállásban. Mind ő, mind pedig a magyar négyes remekül játszott a két BO3 során, így teljesen megérdemelten jutottak be a rájátszásba.

Torzsi többek között így ünnepelte 19. születésnapját:

Ugyanez a jelenet, torzsi szemszögéből:

Az egyenes ági rájátszás május 19-én kezdődik, a Budapest Five ellenfele a nyolcaddöntőben a svéd többségű Apeks lesz, amely – a Copenhagen Flames és az OFFSET legyőzésével – megnyerte a D-csoportot. A mérkőzésre szerdán, délután 16 órakor kerül sor és a BLASTtv csatornáján tudjátok majd követni.

A Budapest Five csapatának sok sikert kívánunk!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva