Counter Strike

Újrajátsszák a NIP vs Anonymo meccset – Így reagált a CS:GO közösség


Napokig tartott a Flashpoint körüli hajcihő, végül a BO1-es rematch mellett döntöttek.

Egy héttel ezelőtt útjára indult a Flashpoint Season 3, amit a Leet Esport-nak köszönhetően magyar nyelven is követhettek, május 10-től egészen május 30-ig. Az eseményt izgalmas mérkőzések, hatalmas megmozdulások és remek körítés jellemzi, de a szervezés hagy kívánnivalót maga után.

Történt ugyanis, hogy négy nappal ezelőtt a zárt kvalifikációról bejutó Anonymo Esports legyőzte a sokkal esélyesebbnek számító, a világranglistán tizenharmadik helyet elfoglaló Ninjas in Pyjamas csapatát, így a lengyelek alaposan belerondítottak device debütálásába, a svéd csapatot pedig alsó ágra küldték.

A mérkőzésből alig két kör ment le, majd egy nagyon hosszú technikai szünet következett. Végül a találkozó folytatódott: az első pályát simán hozta a NIP, viszont a folytatásban egy hatalmas fordítást mutatott be az Anonymo, ezzel megnyerték az összecsapást.

Az elkövetkezendő napokat toxikus viselkedés, hazudozás és egymásra mutogatás jellemezte, a helyzet egyre inkább elfajult, a közösség pedig két részre szakadt. Rengeteg közlemény és állásfoglalás látott napvilágot, amit egy Reddit-felhasználó megpróbált egy helyre összegyűjteni – valljuk be, nem volt egyszerű dolga.

A szervezők végül úgy határoztak, hogy a mérkőzést megismételtetik, mégpedig BO1-es formátumban, az eredeti mérkőzés utolsó pályáján, Mirage-on. Hivatalos közleményükben a következőket írták:

“Hosszasan beszélgettünk mindkét csapattal és konzultáltunk a CSPPA-val, azaz a Profi Counter-Strike Játékosok Szövetségével is. Végül május 17-én, hétfőn arra a döntésre jutottunk, hogy a NIP és az Anonymo a BO3-as mérkőzés utolsó pályáját (Mirage) május 18-án, kedden 21 órakor játssza le. A alsó ági első fordulóra május 19-én, szerdán 15 órakor kerül sor, hogy a keddi találkozó vesztesének ne kelljen ugyanazon a napon újabb mérkőzést játszania.”

Íme néhány reakció a profik részéről:

A Leet Esport csapata a Flashpoint teljes egészét élőben közvetíti, így a ma esti összecsapást is megnézhetitek Twitch-csatornánkon. Gyűjtsétek a pontokat, vegyetek részt a nyereményjátékokon és a legfontosabb, hogy élvezzétek a közvetítést!

Szerintetek jó döntés született? Írjátok meg kommentben!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva