Counter Strike

Rengeteg meglepetés, nem várt párosítás a fináléban – Így alakult a MEB CS:GO második kvalifikációja


Több esélyes, így a Salamander, a BEE, az Illés Akadémia és a Necrotic sem jutott el a döntőig.

Hétvégén került megrendezésre a 17 millió forint összdíjazású Magyar Esport Bajnokság második fordulója, így szombaton  az 5 millió forintos CS:GO második nyílt selejtezője is terítékre került.

A második kvalifikáción összesen huszonnégy csapat vett részt, köztük több ismert együttes, így például a Salamander, a Békéscsabai E-Sport Egyesület, az Illés Akadémia Spirit és a Necrotic Esports. Ami érdekes, hogy a felsoroltak közül senki, még csak a döntőbe sem jutott be! Íme a végjáték eredményei:

  • TuraiFIVE 16-6 BEE (BO1, elődöntő)
  • BEE Talents 19-16 WACSANG (BO1, elődöntő)
  • TuraiFIVE 2-0 BEE Talents (BO3, döntő)

Ezzel a győztes TuraiFIVE lett a harmadik csapat, amely részvételt nyert a júniusi Final Four tornára, ahol a tavalyi Magyar Esport Bajnok Budapest Five, illetve az első selejtezőről bejutó Lenovo Legion Honvéd mellé csatlakoztak.

A BEE-nek két felállása is eljutott az elődöntőkig, ám végül nem a “főcsapat”, hanem a BEE Talents jutott be a fináléba. Tették ezt teljesen megérdemelten, hiszen a WACSANG-ot megelőzően a Salamander együttesét is ők búcsúztatták.

A TuraiFIVE legyőzte a BEE legyőzését követően a BEE Talents ellen is nyerni tudott (16:11, 16:5), így végül ők jutottak be a Final Four szakaszra. A második selejtező élő közvetítése hét óra hosszúra nyúlt, amit teljes egészében visszanézhettek a Leet Esport csatornáján, mach0 és Zsokker kommentálásával.

Kíváncsi vagy, hogy te mire lennél képes? Jelentkezz a CS:GO verseny utolsó selejtezőjére, amelyről ebben a cikkben mindent megtalálsz!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva