Counter Strike

Óriási comeback és szomorú végjáték – A Budapest Five búcsút intett a BLAST Rising-nak


Egy körre voltak a negyeddöntőtől, de három meccspont is kevésnek bizonyult.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a Budapest Five 2:0-ra legyőzte a török Sangal és a román Nexus együttesét, ezzel kory-ék bejutottak a BLAST Rising rájátszásába. A tegnap esti mérkőzésükön az Apeks következett, ahol már a negyeddöntő kiharcolása volt a tét.

A Budapest Five választása Mirage-ra esett, ahol gyorsan el is húztak, ám az Apeks összekapta magát és egy komoly győzelmi szériát követően 14:10-re is vezettek. A magyar csapat nem adta fel, coolio 1v2-ben akadályozta meg a meccspontokat, s végül ez elég lendületet adott ahhoz, hogy 16:14-re meg is fordítsák a pályát.

A svéd játékosokkal és a norvég Grusarn-nal felálló Apeks (ahol az ex-fnatic és ex-NiP játékos dennis, illetve az egykori Budapest Five-os kreaz is szerepel) Overpass-t választotta. A csapatok itt is 8:7-tel fordultak, de a magyarok támadó oldalára az Apeks sokáig nem talált az ellenszert.

A Budapest Five 14:9-is elhúzott, sőt, 15:12-nél három meccspontjuk is volt, de nem tudták kiharcolni a negyeddöntőt, hosszabbításban 19:15-re kikaptak. Az utolsó pályára, Dust2-re teljesen elfogyott a magyar csapat, a 16:3-as vereség pedig egyet jelentett a kieséssel.

A mérkőzés összesített statisztikái. (Forrás: HLTV)

Összességében fleav-ék egyáltalán nem szomorkodhatnak, hiszen már a rájátszás kiharcolása is szép teljesítmény. Pláne úgy, hogy a Sangal és a Nexus ellen egyaránt nyerniük kellett, hogy ezt elérjék, a nyitókörben pedig a top 30-as Sinnerst is le tudták győzni.

A magyar csapatnak nincs ideje pihenni, hiszen nemrégiben elindult az ESEA Season 37, emellett meghívást kaptak a Magyar Esport Bajnokság júniusi Final Four versenyére, a két hét múlva kezdődő Absolute Masters Summer-re, de az Y-Games PRO Series is eltart még egy darabig.

A Budapest Five-nak további sok sikert kívánunk!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva