Counter Strike

A G2 Esports a NiKo-huNter duónak, a NIP a szerencsének is köszönheti a győzelmét


Őrületes meccsek, dupla késelés, ACE és óriási clutchok - a tegnapi napból nem hiányzott semmi!

Május tizedikén elstartolt a Flashpoint Season 3, az idei év első európai RMR versenye, azaz az első olyan megmérettetés, ahol a kontinens csapatai pontokat gyűjthetnek az őszi PGL Major-re! Az esemény eddig nyolc napon van túl, a tegnapi napon két felső ági negyeddöntő került terítékre.

Heroic – G2 Esports

A dánok a Sprout legyőzésével, míg a francia/balkáni csapat a FaZe Clan elleni sikerének köszönhetően jutott tovább, egymás elleni meccsükön pedig a felső ági elődöntő volt a tét. A G2 Esports viszonylag könnyen, végig dominálva nyerte a saját pályáját (Inferno, 16:11) és úgy tűnt, hogy az összecsapásnak hamar vége is lesz.

Hogy miért? Mert a G2 már Nuke-on is 9:1-re vezetett, ám a Heroic felzárkózott a félidő végére (11:4), majd egy zseniális CT oldallal kiharcolták a decider pályát (16:14). Bár a nagy comeback sokat segíthetett volna mentálisan, mégis a G2 tartott erődemonstrációt Mirage-on, így végül esélyt sem adva, 16:7-re megnyerték a pályát, így a mérkőzést is.

A mérkőzés legjobbja: Nikola “NiKo” Kovač.

A Heroic – G2 Esports mérkőzés statisztikái.

FunPlus Phoenix – NIP

Újabb találkozó a felső ági elődöntő kiharcolásáért, mégpedig a HYENAS és az Anonymo legyőzője között. Ugyan a svédek kikaptak a lengyelek elleni botránymeccsen, ám a rematchet nagy nehezen behúzták, így most a FunPlus Phoenix ellen bizonyíthattak. Ezt végül meg is tették, de emiék alaposan megnehezítették a dolgukat.

A NIP az első pályán, Mirage-on 16:12, majd Infernón hosszabbításban, 19:17-re tudott nyerni. Az FPX végig nagyon szervezetten játszott, emellett számos clutchot és még egy ACE-t is láthattunk tőlük, statisztikailag pedig jobban is zártak, ám végül mégis ők kerültek alsó ágra. Kíváncsian várjuk, hogy meddig jut el a device nevével fémjelzett NIP!

A mérkőzés legjobbja: Nicolas “Plopski” Gonzalez Zamora.

Az FPX – NIP összecsapás statisztikái.

A nap legszebb jelenetei

Pénteki menetrend

  • 18:00 – Vitality vs FunPlus Phoenix (BO3, alsó ági második kör)
  • 21:00 – Complexity vs Heroic (BO3, alsó ági második kör)

Pénteki nyereményjáték

Noblechairs EPIC nyereményjáték

Szeretnél Noblechairs EPIC gamer széket, Endgame Gear egeret és egérpadot nyerni? Nincs más teendőd, mint olvasd el az ezzel kapcsolatos cikkünket, tegyél eleget néhány egyszerű követelménynek és kövesd a Flashpoint adásokat!

A csütörtöki napot követően a Flashpoint pénteken újabb remek párosításokkal folytatódik. Gyűjtsétek a pontokat, vegyetek részt a nyereményjátékokon és a legfontosabb, hogy élvezzétek a közvetítést!

Találkozunk este 18 órakor, sok szeretettel várunk mindenkit!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva