Counter Strike

Újabb stream snipe profi versenyen – Megfosztották bajnoki címétől az AGO csapatát


Nyereményüket és a Global Playoff spotot is elvették, de fellebbeznek az ESL ítélete ellen.

Ugyan az AGO 2:0-ra legyőzte a HONORIS csapatát az ESL Polish Championship Spring döntőjében, ám most megfosztották őket a bajnoki címtől, mégpedig stream snipe-ra hivatkozva. Ennek következtében a HONORIS az új bajnok, övék a trófea, a Global Playoff Spring spot és a 6600 dolláros főnyeremény is.

Az ESL lengyelországi képviselete május 18-án jelentette be, hogy vizsgálják a mérkőzést, miután előkerült egy videó, ahol az AGO játékosok döntő utáni ünneplését láthatjuk. A felvételen az is látszik, hogy az AGO egyik stábtagja abban a szobában van, ahonnan a csapat játszott, miközben az egyik számítógépen a hivatalos közvetítés ment.

A szervező hozzátette, hogy az AGO minden kérésüknek eleget tett, a szervezettől elküldték a szükséges felvételeket és elmondták, hogy a stáb hibát követett el, de nem volt hátsó szándékuk a stream bekapcsolásával. Ezek fényében az ESL nem sújtotta jobban az organizációt, pedig eredetileg még az is szóba került, hogy két évre eltiltják a szervezetet mindennemű ESL versenytől.

Az AGO kizárásával a HONORIS lett az új bajnok. A képen a csapat két veteránja, TaZ és NEO.

Az ESL Poland képviselői elmondták, hogy az anyavállalat (ESL) és az Esport Integritásáért Felelős Bizottság (ESIC) is segédkezett a vizsgálatban. Utóbbiról akkor halhattunk legutóbb, amikor januárban 10 ezer dollárra büntették a francia Vitality szervezetét, miután egy hasonló incidensben volt részük a BLAST Premier Global Final során.

Az AGO vezetői közleményben jelezték, hogy alaposan meglepte őket az ESL ítélete és mindent megtesznek azért, hogy jogorvoslat révén felülbírálják azt, ezáltal is megőrizve a szervezet jó hírnevét.

Ti mit szóltok az ESL döntéséhez?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva