Valorant

Íme Izland bajnoka – A Sentinels nyerte a VALORANT első offline versenyét


Észak-Amerika legyőzte Európát, TenZ és csapata nyerte az első LAN eseményt.

A VALORANT fontos mérföldkőhöz érkezett május 24-én, hiszen Izland fővárosában, Reykjavíkban elstartolt a játék első LAN versenye, ami egyben az első nemzetközi megmérettetés is volt. Ahogy arra számítani lehetett, végül az amerikai Sentinels diadalmaskodott, miután a döntőben 3:0-ra legyőzte az európai fnatic csapatát.

A hétnapos tornán tíz csapat vett részt, közülük két-két együttes képviselte Észak-Amerikát, Európát és Brazíliát. További egy-egy résztvevőt adott Dél-Kelet Ázsia, Latin-Amerika, Dél-Korea, illetve Japán. A győztes Sentinels jutalma 200 ezer dollár és 400 VCT pont lett, míg a második fnatic 100 ezer dollárral és 350 VCT ponttal gazdagodott.

Az esemény végeredménye és az egyes napok MVP játékosai. (Forrás: Liquipedia)

A VALORANT Champions Tour harmadik, egyben utolsó Masters versenyét Németország fővárosában, Berlinben rendezik, szeptember 9-től 19-ig. Természetesen ezt megelőzően még Challenger tornákat, illetve bárki számára nyílt kvalifikációkat is tartanak, így a magyar csapatokra is érdemes lesz odafigyelni!

Az egész éven átívelő VCT főversenye, a Champions torna november 29-től december 12-ig tart majd, tizenhat csapat részvételével, amelyek között a Sentinels már biztosan ott lesz. Az időponton kívül sok konkrétum még nincsen, így a helyszínt, a formátumot és az összdíjazást sem lehet még tudni.

Ti követtétek az izlandi versenyt?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva