Counter Strike

Nem jött össze a csoda az új NIP felállásnak, a mousesports nyerte a Flashpoint harmadik szezonját!


Rengeteg izgalom, fordulat és meglepetés, mindez magyar közvetítés, remek hangulat és nyereményjátékok kíséretében - összegzés a Flashpoint S3-ról!

Gyorsan elrepült a május, így vasárnap már az utolsó napjához érkezett a Flashpoint Season 3, ahol az Astralis és a BIG egy helyosztó mérkőzést játszott, míg a mousesports és a NIP a várva várt fináléban csapott össze.

Az idei év első európai RMR versenye még május 10-én indult útjára, összesen pedig tizenhat adásnapot ölelt fel. Ez volt 2021 első olyan megmérettetése, ahol a kontinens csapatai pontokat gyűjthettek az őszi PGL Major-re. A verseny rengeteg izgalmat, fordulatot és meglepetést tartogatott, a legvégén pedig a mousesports ülhetett fel a trónra.

A Flashpoint Season 3 végeredménye. (Kép: HLTV)

Astralis – BIG

A dánok és a németek az ötödik helyért csaptak össze, gyakorlatilag ez a találkozó volt a döntő felvezetője. Gla1ve és csapata a mousesports-tól és a Heroic-tól kapott ki, míg tabseN-ék szintén a mousesports, továbbá a NIP ellenében maradtak alul.

Az első pályán, Nuke-on végig dominált az Astralis, a 12:3-as terror oldal után csak idő kérdése volt, hogy mikor teszik fel a pontot az i-re (16:12). Ezt követően a BIG összekapta magát és megfordította a meccset, előbb Dust2-t nyerték meg 16:13-ra, majd pedig Vertigón is diadalmaskodni tudtak (16:11).

A mérkőzés legjobbja: Florian “syrsoN” Rische.

mousesports – NIP

A mousesports nemhogy meccset, de pályát sem veszítve jutott el a döntőig, míg NIP-nek kicsit körülményesen alakult a verseny. Device-ék rögtön az első meccsen kikaptak az Anonymo-tól, de az ominózus rematchen visszavágtak, így felső ágon folytathatták. Végül a G2 leküldte őket alsó ágra, de zsinórban három meccset is 2:1-re nyertek, ezzel a NIP lett a finálé másik résztvevője.

Bár a saját választását, Overpass-t még 16:13-ra behúzta a NIP, de a másik két pályát játszi könnyedséggel nyerte a mousesports. Előbb Nuke-on 16:6-ra, majd pedig Infernón 16:9-re kerekedtek felül, ezzel megnyerték a Flashpoint harmadik szezonját.

A döntő legjobbjának a mousesports ausztrál irányítóját, dextert választották, míg az esemény legértékesebb játékosának (MVP) a szlovák fenegyereket, frozent. A győztes mousesports jutalma 17 ezer dollár és 1600 RMR pont, míg a NIP csapata 10 ezer dollárral és 1500 RMR ponttal lett gazdagabb.

A mérkőzés legjobbja: Christopher “dexter” Nong.

Kommentátori Pick’Em

Itt láthatjátok a kommentátorok és a nézők tippjét a döntőre, illetve a finálét követő pontszámokat, ami alapján már eredményt is hirdethettünk. Az első helyen insect végzett 37 ponttal, akit Doki 34 ponttal követ, míg a dobogó alsó fokára Benccce tudott felérni, 32 ponttal. Komoly dicséret illeti a nézőket is, akik összességében 37 pontot gyűjtöttek, így holtversenyben a virtuális tabella élén zártak.

A nap legszebb jelenetei

Astralis – BIG

mousesports – NIP

Nyereményjátékok

A verseny alatt rengeteg nyereményt kisorsoltunk a nézők között, így például energiaitalt, pólókat, egérpadot, egeret és egy Noblechairs EPIC gamer széket is. Utóbbit, ami egyben a főnyeremény is volt, rögtön a döntőt követően sorsoltuk ki, a nyertestől pedig egy beszámolót is kaptunk.

“Sziasztok! Pécsi Tamás, alias TomPecs vagyok, 31 éves, de sajátos formában örök gyerek. A régi becenevem Doki volt, akárcsak a Leet egyik kommentátorának. Feleségemmel és három gyermekemmel élek, immáron néhány hete újra Magyarországon, viszont azt megelőzően több mint tíz évig Angliában laktunk. Programozással foglalkozom, de néha ki kell ereszteni a gőzt, így például a CS:GO versenyeket is szoktam követni, amikor időm engedi.”

“A Flashpoint-ot angolul kezdtem el nézni, majd fél óra után megláttam, hogy van magyar közvetítés is. Onnantól beszippantott a környezet, hiszen a kommentátorok nagyon jó fejek, a chaten is kulturált nézőtársak vannak, így még nagyobb kedvem lett követni az eseményt. Gyakorlatilag ez lett az esti programom. Akár hiszitek, akár nem, de néhány héttel ezelőtt pont székeket nézegettem. Persze nem a Noblechairs EPIC árkategóriájában, hanem úgy 30-60 ezer forint között. Még mindig hihetetlen, hogy én nyertem és úgy örülök neki! ”

Mind a mousesports csapatának, mind pedig a nyereményjáték nyerteseinek nagy-nagy gratuláció! Köszönjük mindenkinek, hogy ezúttal is a Leet Esport csatornáját választottátok, találkozunk legközelebb!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva