Counter Strike

Csalások, delay nélküli GOTV, inkompetens szervezők? – Őrületes shitshow az EPIC League


Nincs anti-cheat a versenyen?!?! Szomorú, hogy ilyen egy Major-kvalifikációs torna 2021-ben. A Valve és a szervezői brigád pedig csak hallgat.

Hat nappal ezelőtt mi is írtunk az EPIC League eseményről, ekkor beszámoltunk az Akuma bombameglepetésnek számító, NAVI elleni győzelméről. A világranglista 19. helyén álló Akuma úgy egyébként is óriási menetelést prezentált a versenyen, végül egészen a harmadik helyig jutott.

Nos, azóta fény derült egy-két dologra és az is benne van a pakliban, hogy nemes egyszerűséggel lecsalták a versenyt, mégpedig a jól ismert radar hack-es módszerrel. Számos bejegyzés és videó látott napvilágot, amelyek által egyre inkább megerősítést nyer az, hogy valóban csalást történt.

A járvány miatti online éra eleve több szempontból is megkérdőjelezhető, ám ezek közül is kiemelkedik a versenyek és a csapatok tisztességes játéka, pláne amikor olyan kevésbé ismert együttesekről van szó, mint mint az Akuma.

Az ukrán játékosokból álló alakulat május elején még a 138. helyen várta az EPIC League versenyt, majd egy hét múlva a 69., utána a 62., majd a 47. helyen folytatták, a tegnapi világranglistán pedig egészen a top 20-ig szárnyaltak, jelenleg a világ 19. legjobb csapata.

Legalább is papíron, hiszen a Valve és a szervezői brigád egyelőre hallgat, az Orosz Esport Szövetség pedig próbálja magát kivonni a dolgokból.

A verseny egyébként is a botrányoktól hangos, íme néhány a fentitől eltérő ügy:

Richard Lewis újságíró a következőket írta Twitteren: ,,ha a kompetitív integritás ténylegesen számítana a CS:GO világában, akkor ez az egész CIS RMR verseny újra lenne játszva. De nem lesz. Az viszont biztos, hogy ilyen dolgok nem történnek véletlenül. Egyesek profitálnak ebből az egészből.”

Nektek mi a véleményetek a fentiekről? Vajon a Valve és az ESIC miért nem lép közbe?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva