Valorant

100 millió óra! – Májusban a VALORANT volt a második legnézettebb e-sport


A VALORANT népszerűsége töretlenül ível felfelé, a múlt hónapban csak a LoL-t nézték többen.

A Streams Charts statisztikái alapján a múlt hónapban a VALORANT volt a negyedik legnépszerűbb kategória Twitch-en. A dobogóra az Általános csevegés (Just chatting), a GTA V és a League of Legends fért fel.

Amennyiben csak az e-sport játékokat vesszük figyelembe, akkor a Riot Games két címe, a League of Legends és a VALORANT viszi a prímet – sorrendben 285 millió, illetve 100 millió megtekintett órával.

A Riot lövöldéje több más FPS játékot, így az Apex Legends-et, a CS:GO-t, a Fortnite-ot és a Warzone-t is maga mögé utasította. Sokat nyomott a latba az első nemzetközi megmérettetés, egyben első LAN verseny, az izlandi VCT Stage 2 Masters, amelynek eredményéről ebben a cikkben számoltunk be.

Természetesen ez önmagában még nem lenne elég, a játék népszerűsége egyébként is felfelé ívelő tendenciát mutat. A legutóbbi, júniusi kimutatás szerint a VALORANT-nak havonta 14 millió egyedi felhasználója van, ráadásul a játékhoz rengeteg népszerű streamer és tartalomgyártó köthető, főleg az észak-amerikai régióban.

Bár a League of Legends-hez képest még mindig komoly lemaradása van, a jövőben az sem kizárt, hogy beelőzi – mondjuk a decemberi Valorant Champions, azaz a világbajnokság főversenye idején.

Ti hogy látjátok, van erre esély?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva