Counter Strike

A Valve és az ESIC most már fogadási csalás miatt is vizsgálja az Akuma meccseit


Tovább dagad a csalással gyanúsított Akuma körüli botrány.

Múlt héten írtunk arról, hogy micsoda őrületes shitshow ment az EPIC League eseményen, ami ráadásul egy Major-kvalifikációs verseny volt.  Többek között csalás, delay nélküli GOTV, inkompetens szervezők, fenyegetések és hazudozások jellemezték a tornát, most pedig a fogadási csalás is becsatlakozhat a sorba.

Az Esport Integritásáért Felelős Bizottság (ESIC) készített egy jelentést, amelyben arról írnak, hogy Oleksandr Shyshko, a Project X egykori elnöke aktív számlával rendelkezik egy fogadási weboldalon. Az ESIC információi szerint, a szervezet feje számos alkalommal fogadott “erősen gyanús” Project X mérkőzésekre.

A Project X csapata márciusban feloszlott, az organizáció pedig megszűnt. Az együttes felállása szervezeti háttér nélkül, Akuma néven folytatta, az EPIC League-es szereplésüknek köszönhetően pedig egészen a világranglista 19. helyéig repültek.

Ugyan a szervezet megszűnt, a jó kapcsolat megmaradhatott az Akuma játékosai és az egykori Project X vezér között, ugyanis Oleksandr Shyshko többek között a Virtus.pro – Akuma találkozón is sokat kaszált.

Az EPIC League után a résztvevő csapatok nyílt levélben szólaltak fel, a Natus Vincere edzője, Andrey “B1ad3” Gorodenskiy pedig a HLTV Confirmed műsorában is hosszasan taglalta az Akumáról alkotott véleményét. Természetesen az Akuma tagad mindent, a játékosok azt írták közleményükben, hogy szívesen kooperálnak mind az ESIC-cel, mind pedig a Valve-val.

Ti mit gondoltok erről az egészről? Írjátok meg kommentben!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva