Gaming

A vezető vállalatok több mint 70%-a növelte beruházásait


A vezetők az IoT technológiák, az AI és a gépi tanulás részleteiben is elmélyedtek.

A vezetők az IoT technológiák (70%), az AI és a gépi tanulás (59%) részleteiben is elmélyedtek, ráadásul koronavírus-járvány alatt felfutó technológiai innovációk ötször gyorsabb bevételnövekedést eredményeztek, illetve a pandémia alatt a technológiai beruházásokra fókuszáló vállalatok jelentős mértékben növelték előnyüket versenytársaikhoz képest – legalábbis ezt állapítja meg az Accenture kutatása, amelyből az is kiderült, hogy bizony a technológia nélkülözhetetlenné vált az üzleti sikerhez.

A Make the Leap, Take the Lead című kutatás megállapítása szerint a vezető vállalatok több mint 70%-a növelte beruházásait a felhőbiztonság és 68%-a a hibrid felhő terén, a vezetők pedig az IoT technológiák (70%), az AI és a gépi tanulás (59%) részleteiben is elmélyedtek. Az új technológiák megjelenését a szektorban előrevetítették a más területen megjelenő modern vívmányok, például a szerencsejáték iparban a bet365 alternatív link online nyerőgép játékok, amelyek népszerűsége töretlen.

A felhőplatform kiépítésével elért költségmegtakarítás révén az IT-költségvetés a karbantartásról az innovációra csoportosítható át, aminek köszönhetően a vállalat biztos alapokra támaszkodva tudja összehangolni a technológiai stratégiát az üzleti célokkal, és vállalaton belül értéket teremthet minden érintett számára – írják.

Gyors átalakításba kezdtek az élre törők

Az élre törők rövid idő alatt átalakították technológiai stratégiájukat és határozták meg prioritásaikat. Kihasználva a válság kínálta lehetőségeket 17%-kal növelték a fejlett és új technológiák használatát, illetve a vállalati szervezetbe skálázták a technológiát. A tanulmány szerint jól átgondolt szervezeti változtatások végrehajtásával még jobban kihasználták a technológiák előnyeit, és az átalakulást évek helyett hónapok alatt valósították meg.

De kik azok az élre törők? A Leapfroggers tagjai új kategóriát képviselnek. A teljes minta 18%-át kitevő csoport a vezető vállalatok és a lemaradók közé esik, és mindenképpen kiemelkedik abból a szempontból, hogy gyorsabban képes megteremteni az egyensúlyt a rendszer erőssége és az intenzívebb innováció között. Az élre törők kategóriájának tagjai egy agresszív és haladó szemléletű stratégiával rövidebb idő alatt valósították meg digitális átalakulásukat, amely üzleti lehetőséget és előnyt teremtett az elmúlt év kihívásaiból.

A progresszív technológiai stratégiák sikeresebben valósulnak meg

Az Accenture jelentése azt írja, hogy a progresszív technológiai stratégiák sikeresebben valósulnak meg a platformváltás, az átállás és az elérhetőség készséget elsajátító vállalatoknál. De mit is értenek ezen készségek alatt? A platformváltás a felhőre való átállás az erős rendszerek kiépítése érdekében, amelynek köszönhetően a redundáns technológiák és az adatok elszigeteltségének visszaszorítása mellett javul a számítási kapacitás és a rugalmasság foka is. Az átállás az innovációt előtérbe helyező technológiai stratégiaváltást jelenti. Mint írják, az élre törők képesek megváltoztatni a gondolkodásmódjukat, és lehetőségként fogják fel a potenciális visszaesést az új technológiával végrehajtott innovációhoz. A technológia hozzáférhetőségének bővítése a belső üzleti funkciók esetében, valamint átfogó értékteremtés a személyre szabott dolgozói továbbképzés, a jóllét és mentális egészség támogatásán keresztül – olvasható az elérhetőség készsége kapcsán.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva