League of Legends

Komoly gondokkal küzd a Schalke 04 – Búcsút intenek a League of Legends világának


A német szervezet anyagi problémákkal küzd, nagyjából 30 millió eurót kaphatnak az LEC spotért.

Az FC Schalke 04 minden idők egyik legrégebbi és legpatinásabb labdarúgócsapata, amit 117 évvel ezelőtt alapítottak Németországban. A Forbes 2014-ben a gelsenkircheni klubot a tizennegyedik legértékesebb futballcsapataként tüntette fel, összértékét nagyjából 600 millió dollárra taksálva.

A krízis jelei éppen ezt követően jelentkeztek, amit aztán a járványhelyzet is alaposan felerősített. Végül az ,,utolsó szöget” az verte be a koporsóba, hogy a királykékek harminchárom év után kiestek a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságból, azaz a Bundesligából.

 

Bár a klubnál korábban azt nyilatkozták, hogy a League of Legends csapat nem forog veszélyben, ez az elmúlt hónapok történéseinek fényében mégis megváltozott. A szervezet úgy döntött, hogy kiszállnak a LoL világából, ezáltal az LEC helyüket is pénzzé tudják tenni.

Az FC Schalke 04 több mint 5 évvel ezelőtt, 2016 májusában került kapcsolatba a LoL-lal, amikor megvették az EU LCS Summer 2016 seedet és az Elements felállását. A későbbiek folyamán magyar játékosa is lett a csapatnak, Vizicsacsi 2017 novembere és 2018 novembere között, egy évet töltött el a szervezetnél.

Vizicsacsi, még a Schalke 04 színeiben.

A 2019-es rebranding során a Schalke alapító franchise partner volt, majd a liga egyik legkonzisztensebb csapatává vált, az eltelt két év során több harmadik és negyedik helyet is bezsebeltek. Most viszont történetük végére pont kerül, ugyanis a klub a pénzügyi problémák miatt kénytelen eladni az LEC spotot.

A hírek szerint 30 millió eurórért árusítják helyüket, ami komoly profitot jelent, tekintve, hogy 2019-ben ez egy 8 millió eurós befektetésként indult. Ez azt jelenti, hogy egy új szervezet csatlakozik a ligába, ám csak a Summer Splitet követően, ahol a csapat jelenleg – egy győzelemmel és két vereséggel – a hatodik helyen áll.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva