Valorant

A Riot Games bundázás miatt három évre eltiltott két profi VALORANT játékost


Sajnos a bundázás minden játékban utat tör magának.

Két kompetitív VALORANT játékos is az eltiltás sorsára jutott, miután fény derült rá, hogy a saját csapatuk ellen fogadtak és arra bíztatták társaikat, hogy bukják el a mérkőzést.

Nevezetesen Malcolm “Germsg” Chung-ról, illetve Ryan “Dreamycsgo” Tan-ról van szó, akik akkoriban a Resurgence csapatában játszottak. A szóban forgó meccsre 2020 szeptemberében, a BlackBird Ignis ellen került sor, mégpedig egy Ignition Series verseny keretein belül.

A Riot Games a nyomozást követően arra jutott, hogy az ötlet kezdeményezője Germsg volt, míg Dreamycsgo biztosította a fogadás(ok)hoz szükséges tőkét. A vizsgálat eredményeként mindkét játékost bűnösnek találták, több pontban is megsértették a Riot Games versenyszabályzatát és irányelveit.

A fejlesztő vizsgálódása alapján, a Resurgence csapatának többi tagja nem akarta megbundázni a mérkőzést, ám mivel nem értesítették az illetékeseket, ezért – az együttműködésüktől függően – hat hónaptól egy évig terjedő eltiltásban részesülnek. Ami a bundázás “élharcosait” illeti, mind Germsg, mind pedig Dreamycsgo három éves eltiltást kapott a VCT versenyektől.

Érdekesség, hogy két hónappal ezelőtt Germsg már reflektorfénybe került, miután egy calel nevű játékos “A parazita leleplezése” címmel tweetelt róla. Ehhez csatolt egy Google Docs dokumentumot, amelyben részletesen feltárja Germsg “bűntényeit”. Ki tudja, hogy még hány mérkőzést bundázhattak meg…

Borítókép: Esports Talk

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva