Counter Strike

Elnevezések, gránátok, taktikák – Így játsszák a profik Ancient-öt


Ancient másfél hónapja váltotta Traint a map poolban, ez idő alatt pedig már sok mindenre fény derült, íme egy kis összeállítás.

Május elején számoltunk be arról, hogy a Valve két esztendő után ismét cserére szánta el magát és Train helyett Ancient érkezik a kompetitív map poolba. Az új pálya debütálására a június 3-13 között megrendezett IEM Summer-ön került sor, továbbá június elsején az ESEA ligarendszerében is életbe lépett a csere.

Statisztikák

A cikk írásának pillanatáig összesen 86 mérkőzés került lejátszásra Ancient-ön, ennek jelentős része az ESEA Premier és a Spring Sweet Spring #3 során. A csapatok eddig a körök 55.2%-át CT oldalon szerezték, míg a T oldal mutatója 44.8%, ezzel jelenleg Ancient a legegyoldalúbb pálya.

Tegyük hozzá, hogy ez a 86 mérkőzés még nagyon kevés, hogy hiteles adatot kapjunk, ráadásul frissítések/változtatások is várhatóak még a Valve részéről.

Elnevezések

A Valve bejelentését követően azonnal készült is egy részletes callout térkép, amit egy profi játékosnak, a Team Liquid-es Jonathan “EliGE” Jablonowskinak köszönhettünk. A későbbiekben aztán készült egy részletesebb változat, ahol egy-két helynek jobb nevet találtak, illetve néhány további – addig még nem elnevezett – pozíciónak is nevet adtak.

Gránátok

Természetesen ez az a szekció, amit az összes pálya kapcsán alaposan fel lehetne tölteni. Legyen szó akár profikról, amatőr játékosokról vagy éppen tartalomgyártókról, a különböző hasznos gránátokból és lineupokból mindig tengernyit találni.

Taktikák

Már számos írásos és videós anyag született, ami alaposan körüljárja a témát, így például a néhány nappal ezelőtt írt Esports.com-os anyag, a Mathias “MSL” Lauridsen által készített videó, vagy éppen voo bemutatója. Ha pedig élőben is követnél Ancient-ös meccseket, akkor irány a Leet Esport csatornája, hiszen a versenyeken is egyre gyakrabban előkerül az új pálya!

Nektek hogy tetszik Ancient, sikerült megbarátkozni vele?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva