Valorant

Három magyar csapat is túlélte az első napot a VCT Stage 3 Challengers 1 nyílt selejtezőjén!


A HEET, az iPon THR és a Békéscsabai E-Sport Egyesület csapatának is szurkolhatunk, de TRuve is továbbjutott a notbuiltdif színeiben. Hajrá magyarok!

Hétfőn útjára indult a VALORANT Champions Tour harmadik etapja, azaz a Stage 3. A szakasz első megmérettetése a Challengers 1, amelynek nyílt kvalifikációján számos magyar érdekeltségű csapat is elindult, közülük pedig a HEET, az iTHR, a BEE és a notbuiltdif is továbbjutott.

Stage 3 tizenhat csapatos főversenyét szeptemberben rendezik Berlinben, ahol négy EMEA régiós csapat szerepelhet majd. A négy együttes az augusztusi, 85 ezer eurós EMEA Challengers Playoffs-ból jut be, ahova Európából négy Challengers 1-es és két Challengers 2-es csapat kvalifikálhat.

A Stage 3 Challengers 1 európai nyílt kvalifikációra összesen 321 csapat véglegesítette a nevezését, hazánkból a következő csapatok tettek így:

A fentiek közül négyen élték túl az első napot, így ők kedden már a top 64-ben szerepelnek, az alábbiak szerint:

  • HEET – Les Zinzins de l’espace
  • BEE – Movistar Riders
  • iPon THR – Team Name
  • notbuiltdif – Giants Gaming

Minden mérkőzés kedden 18 órakor kezdődik, mégpedig BO3-ban, amit 21 órától újabb BO3-as meccsek követnek, akkor már a legjobb 32 között. Az utolsó fordulóra szerdán kerül sor, ahol a nyolcaddöntők győztes csapatai bejutnak a Challengers 1 zárt kvalifikációjába.

Sok sikert kívánunk a második napra!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva