League of Legends

Hivatalos: a Team BDS megvette a Schalke 04 helyét, bluerzorék az LEC-ben folytathatják


A svájci szervezet több mint 9 milliárd forintnyi eurót fizetett ki az LEC spotért. Szerintetek tartják a felállást és láthatjuk bluerzort az LEC-ben?

Két héttel ezelőtt írtunk arról, hogy komoly gondokkal küzd a Schalke 04, így búcsút intenek a League of Legends világának. A német szervezet már korábban is komoly anyagi problémákkal küzdött, a helyzeten pedig tovább rontott, hogy labdarúgócsapatuk 33 év után kiesett a német élvonalbeli bajnokságból.

Bár a klubnál korábban azt nyilatkozták, hogy a League of Legends csapat nem forog veszélyben, ez az elmúlt hónapok történéseinek fényében mégis megváltozott. A szervezet úgy döntött, hogy kiszállnak a LoL világából, ezáltal az LEC helyüket is pénzzé tudják tenni.

A 2019-es LCS/LEC rebranding során a Schalke alapító franchise partner volt, majd a liga egyik legkonzisztensebb csapatává vált, az eltelt két év során több harmadik és negyedik helyet is bezsebeltek. Most viszont történetük végére pont kerül, ugyanis a klub a pénzügyi problémák miatt kénytelen eladni az LEC spotot.

Mindezért végül 26 és fél millió eurót, azaz több mint 9 milliárd forintot kaptak, amit a svájci Team BDS fizetett ki. A magyar LoL közösség számára örömhír, hogy éppen ebben a csapatban játszik Subicz “bluerzor” Dániel, így ha a csapat tagja marad, akkor a következő Split során bemutatkozhatna az LEC-ben.

Egészen elképesztő belegondolni, hogy a Schalke 04 által vásárolt spot értéke mekkorát ugrott, alig két év leforgása alatt. A német szervezet eredetileg 8 millió eurót fizetett a LEC helyért, ezt pedig most több mint háromszorosáért tudták értékesíteni.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva