Counter Strike

Már 18 évesen Majort nyert, most 23 évesen visszavonul – Kjaerbye is búcsút int a profi CS:GO-nak


Ismét egy Major-győztessel lett kevesebb a CS:GO világa, amely futószalagon veszíti a profi játékosokat.

Tegnap írtunk arról, hogy visszavonul a kétszeres Major-győztes Nathan “NBK” Schmitt, most pedig Markus “⁠Kjaerbye⁠” Kjærbye is bedobta a törölközőt. Mindezt alig 23 évesen, motiválatlanságra hivatkozva.

Bár nagyon fiatalon döntött úgy, hogy szögre akasztja az egeret, de így is komoly karriert hagy maga mögött, mind csapattal elért eredmények, mind egyéni elismerések tekintetében. A dán rifler megnyerte az Astralis színeiben a 2017-es ELEAGUE Majort, ahol ráadásul az egész verseny legjobbjának választották.

Ezt azóta sem sikerült megdöntenie senkinek, azaz a mai napig ő a legfiatalabb Major MVP, amit 18 évesen és 277 naposan hozott össze. Emellett két alkalommal is felkerült a HLTV húszas listájára, 2016-ban tizenhatodik, 2017-ben pedig tizenötödik lett.

Kjaerbye, még az Astralis színeiben. (Kép: Esport Times)

Óriási meglepetésre 2018 elején úgy döntött, hogy lelép az Astralis-től, hogy csatlakozzon az F.C. Copenhangen támogatását élvező North-hoz. Mint kiderült, ez egy borzalmas lépés volt, hiszen a csapat mindössze egy versenyt nyert meg, mindeközben az Astralis letaszíthatatlan volt a trónról, immáron Magisk-kel a soraiban.

Kjaerbye 2020 augusztusában úgy döntött, hogy szerencsét próbál Dánián kívül is, ekkor csatlakozott a FaZe szervezetéhez. Az eredmények nem igazán érkeztek, ráadásul a csapat sztárja, NiKo is lelépett a G2-hoz. A dán játékos sem remekelt, így padra került, majd részt vett a HYENAS projektjében, de még a top 40-be se tudtak bekerülni, így a csapat feloszlott.

Eljött az idő, hogy játékosként búcsút intsek a profi CS:GO világának. Nehéz szívvel írom ezt, de jelenleg se a motivációm, se az eltökéltségem nincs meg, márpedig a magas szintű játékhoz mindkettő megléte elengedhetetlen lenne. A játék már tíz éve életem szerves részét képezte, így itt az idő, hogy új lehetőségek után nézzek. Lehet, hogy a gaming világán belül, de benne van, hogy azon kívül. Idővel majd kiderül.” – írta Kjaerbye a búcsúposztjában.

További sok sikert kívánunk neki, bármibe is kezdjen bele!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva