Dota 2

Lassabb early game és gyengébb Queen of Pain az év legnagyobb versenye előtt


A TI7 selejtezői után a kiadó váratlan lépésre szánta el magát, nagyot csavartak a 20 millió dollárra hajtó csapatok életén.

A kijutott csapatok már ezerrel készülnek az év legnagyobb versenyének ígérkező TI7-re, a közösségi finanszírozási modellt csúcsra járató eventen már a 20 millió dollárt is átlépte a nyereményalap. Hoppá!

Ráadásul az előrejelzések szerint 30-ig meg sem áll, ezzel pedig rekordmagasságokba viszi az esportot, Riot és Blizzard legyen a talpán srácok, aki ezt az őrületet követni tudja.

De ha már ilyen nagy suskáért megy a gyilkolászás, akkor a Valve úgy döntött, megnehezíti kicsit a csapatok dolgát és masszívan belenyúlt a játékba a selejtezők után.

A 7.06e patch-ben érkező újítások ugyanis alaposan felkavarták az eddigi metát, ami főleg a játék korai szakaszában lesz érezhető.

RIP early hősök

A gondolatmenet faék egyszerűségű volt, vegyük a selejtezők két legnépszerűbb hősét (Queen of Pain és Sand King) és gyengítsük le őket annyira, hogy már el kelljen gondolkodni, vajon tényleg őket szeretnénk-e vinni.

A nerf hammer pedig lecsapott, talán kicsit a tervezettnél is erősebben, hiszen nemcsak a hősöket, de mindkét karakter kedvenc tárgyát, a Veil of Discordot is szétbarmolták. A Midlane hősök által rendre először vásárolt sisak ára 400-ról 500 goldra nőtt, ami garantáltan nagyon fog fájni a TI7 mezőnyének.

Queen of Pain személy szerint alaposan legyengült, mostantól csak 4 lesz a Base Damage, ráadásul a LifeSteal ereje is 60%-ra csökkent. Kár érte, népszerű hős volt.

Sand King ennél jobban járt, nála “csak” a Caustic Finale kései sebzése csökkent, szerencsére legalább az Explosion Damage-hez nem nyúltak. A méreg mostantól 45/65/85/110 helyett 20/50/80/110 sebzést oszt.

Clockwerk, az offlane-ből mostanában support szerepbe átvitt hős szintén a kvalifikáció öt legkedveltebb hőse között volt, főleg az early game potenciál miatt, így ő sem úszta meg a nerfet. A Battery Assault manaköltsége 75-ről 100-ra nőtt, a Base Damage meg 3-ra csökkent, RIP Clockwerk.

Összesen 60 helyen változott a játék

Persze nem csak ők hárman gyengültek, Sventől kezdve Linán keresztül egészen Dark Seerig sok hős esett a patch áldozatául, a teljes listát itt találjátok a legfrissebb változtatásokról.

Kíváncsian várjuk, ezek után milyen early game stratégiával érkeznek majd a top csapatok, mennyire hatja meg őket a Valve egyértelműen lassításra irányuló kísérlete. Hiszen ne feledjük, a tét több, mint 20 millió dollár!

Nyitókép: Wallpaperscraft

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva