Overwatch

Védekezz, kezdeményezz és aprítsd a népet – legyél te is tank


Egy helyben állni és felfogni a golyókat éppúgy nekik kell, mint a teamfightot beindítani.

Minden társadnak saját szerepe van, mégsem csinálja. Ha csinálja, biztos, hogy nem jól. Hát persze, hogy a kompetitív Overwatch pokoli világára gondolunk! Ha nem szeretnél te is amatőrnek tűnni, nem árt tisztában lenni a legfontosabb szerepekkel.

A Tank hősök szerepe kettős, de egyaránt nélkülözhetetlen a játékban. Ezt mi sem mutatja jobban, hogy volt már három-, sőt, négytankos meta is az Overwatch-ban, és kettő alá csak minden ezredik meccsen megy a számuk. Kell ugyanis egy klasszikus golyófogó és egy kezdeményező is – mutatjuk, melyik mit tud.

Klasszikus tankok

Ha valaki a tankokra gondol, ez a típus ugrik be először mindenkinek. Ő az, aki beáll előre, felfogja a golyót a társakról és mögötte fickándozhatnak a sebzésért felelős csodakarakterek. Ennél azonban jóval összetettebb a dolog.

Ezek a karakterek egy DPS-hez vagy flankerhez képest sokkal kevésbé mobilisak, így a többiek tempóját is ők diktálják, mikor együtt mozogtok. Márpedig érdemes őket követni, hiszen pajzsaikkal képesek szinte egymaguk semlegesíteni egy DPS karaktert a túloldalon. Ami viszont nagyon fáj nekik, ha a társak hagyják a flanker hősöket túl közel merészkedni hozzájuk.

Meghalni ugyan nem fognak, de HP-juk vészesen alacsonyra süllyedhet, ami egy közelgő teamfight során súlyosan visszaüthet. Ha ugyanis a rengeteg sebzést felfogó tank elhullik, sorra hullanak majd a szétszéledő társak is.

Emellett persze sebzésüket és fókuszálási potenciáljukat sem szabad kifelejteni a sorból, hiszen ha beindul a buli, ők is keményen oda tudnak csapni. Egy Reinhardt Charge, vagy egy D.Va Booster könnyen kiszed bárkit a tömegből, akire aztán kicsi a rákás módjára egy egész csapat veti rá magát.

  • Jellemző karakterek: Reinhardt, Zarya, D.Va, Orisa
Forrás: Blizzard

Kezdeményező tankok

Ezek a típusú tankok máshogy hasznosak, mint fent látott társaik, ebből is kivehető, mennyire színes és változatos játékról beszélünk. HP-ban követik társaikat, de szerepük korántsem a golyónyelés és a védelem biztosítása, ők inkább a nyitótáncért felelősek.

Képességeik révén ugyanis elsőként robbannak be a harcba, akár egyetlen ember tömegből való kiragadásával, akár a comp megbontásával beindíthatják a bulit. Jelenlétük a biztosíték arra, hogy az ellenfél sosem lesz képes stabil védelmi falat húzni, ők ütik a rést a pajzson.

  • Jellemző karakterek: Winston, Roadhog
Forrás: Blizzard

Ha szeretnéd az összes játékon belüli szerepet áttanulmányozni, az Offense hősök és Supportok jellemző feladatairól a linkekre kattintva olvashatsz.

Borító: Blizzard

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva