Hearthstone

Európa csúnyán beárazott mindenkit Hearthstone-ban


A csoportkörben majdnem kiesett, az egyenes kieséses szakaszban azonban mindenkit bedarált Hoej a Spring Championshipen.

Sanghaj felé tekintett a Hearthstone-világ a mögöttünk álló hétvégén, hiszen itt rendezték az idei év második világbajnoki selejtezőjét, a Spring Championshipet. Tizenhat játékos szállt harcba a nagy summáért, a 250 ezer dollárért – meg persze a Top 4-be jutásért, hiszen az elődöntősök kvalifikálták magukat a jövő évi vb-re. Ha úgy tetszik, a pénz itt csak másodlagos.

Szokás szerint minden régiót négy-négy játékos képviselt, Európa pedig ismételten bizonyította, hogy miért tartják őket a legerősebbnek. A Top 8-ba mind a négy európai továbbjutott (két amerikai és két ázsiai-óceániai játékos mellett), a Top 4-be pedig azért csak három, mert Kolento és Rdu egymás ellen voltak kénytelenek játszani. A román húzta a rövidebbet, teljesen össze is tört a vereség után, hiszen egy hajszálra volt attól, hogy kijusson a vb-re.

A legjobb négyig végül Hoej, Ant, Neirea és Kolento meneteltek, ők tehát azok, akik kijutottak erről a versenyről a következő világbajnokságra. A csata azonban folytatódott a helyezésekért: az egyik elődöntőből Hoej ment tovább, kiütve az utolsó még fennálló amerikait, az ukrán házirangadó pedig sokak kedvence, Kolento győzelmével zárult. Ezzel eldőlt, hogy alig néhány hét után megismétlődik a Hoej-Kolento döntő: akkor az európai selejtező fináléjában találkoztak, ahol a dán nyert 3:0-ra. Most pedig megismétlődött ez az eredmény, Hoej lett a tavaszi szezon bajnoka! Érdekesség: a dán a csoportkörben majdnem kiesett, hiszen decider meccsre kényszerült a koreaiak egyik legjobbja ellen, ahol nagyon szoros csatában, 3:2-re nyert csak. A playoffban azonban lehengerlő, 9:1-es játszmaaránnyal tiport végig mindenkin.

Forrás: Blizzard

A Hearthstone Spring Championship végeredménye

1. Hoej – $60.000
2. Kolento – $40.000
3-4. Ant – $20.000
3-4. Neirea – $20.000

A téli nagyverseny után tehát tavasszal is európai bajnokot avattak: ShtanUdachi után most Hoej hátát nézte az egész mezőny. És hogy folytatódik-e széria? Három hónap múlva kiderül!

Borító: Twitch

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva