Counter Strike

Az SK bevallotta, nekik sem ízlik a svájci rendszer. Lássuk be, igazuk van!


A random Bo1-ekből sok csapatnak elege van a Major előtt, ráadásul ugye a Valve nemrég egy újabb csavart tett a történetbe.

Legyünk egészen őszinték, a Bo1 formátumot a kis csapatok felzárkóztatására találták ki és hozták be erőteljesen. Itt ugyanis tényleg bárki meglephet bárkit, egy csapat még szűkebb mappoollal is bőven elkaristol.

Elég 4 pályát jól ismerni, és máris király vagy. A vétó során kiszórja a csapat, amit egyáltalán nem játszik, a végére meg marad valami azok közül, amiken gyakran játszanak és gyakorolnak.

Ez persze érthető módon a nagyoknak fáj jobban, hiszen hiába készülnek ők többet és ismernek alaposan legalább 6 mapot, a kicsik feleennyi készüléssel is elvannak.

Legutóbb az SK kétszeres Major győztes játékosa, TACO fakadt ki egy interjúban:

“A svájci rendszer tökéletes formátum, már az esélyteleneknek. Mi viszont egy cseppet sem szeretjük, nem kényelmes a csapatnak. Hiszen bármi megtörténhet. Vegyük csak az ESL One Kölnt alapul, több mapot vesztettünk a Bo1 fázisban, mint a rájátszás Bo3 és Bo5 köreiben összesen. Kikaptunk a Space Soldiers-től, akik az egész tornán csak minket tudtak megverni és kiestek 1:3-mal.”

Ez teljesen jogos és érthető is, de elégedetlenkedni könnyű. De van-e megoldás?

“A közelmúlt versenyeiből az ECS volt a legjobb, a GSL formátum tökéletes. Az első kör Bo1 és a győztesek meccse is, de a kiesési rangadó és a decider már Bo3 a négy fős csoportban.”

Hát igen, a jó öreg GSL formatot egy év után úgy tűnik kezdik visszasírni a profik. Mondjuk tény és való, az ECS-en nem voltak olyan durva meglepetések, mint Kölnben…

Nyitókép: Fragbite

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva