Counter Strike

Csúcsmeccsek, magyar közvetítés és nyeremény hegyek: vasárnap indul a Major


A versenyek krémje, a meccsek legjava és exkluzív ládák! Ezt jelenti egy Major verseny a CS:GO világában. Sőt, ezúttal még tárgynyeremények is lesznek

Ahogy azt már megszokhattuk, egy Major mindig kiemelt fontosságú a játék életében. 1 millió dolláros összdíjazás a csapatoknak, ajándék ládák a nézőknek és minőségi show a képernyőkön.

Megjöttek a Major ládák, egy hétig te is ingyen kaphatsz belőlük – gamer.hu

Szinte minden Majoron variálnak a drop sűrűségén, reméljük ezúttal megszaladnak a meccsek alatti jutalmak! A Major már a nyakunkon, vasárnap délelőtt útjára indul az őrület, az év egyik legjobban várt versenyéről kár lenne lemaradni. Egyrészt az izgalmas meccsek miatt, amiket a magyar nyelvű közvetítésen láthattok, másrészt helyszíni interjúk is érkeznek majd oldalunkra, a legnagyobb sztárokkal.

Az őrület július 16-án vasárnap indul útjára, és egészen jövő vasárnapig tart majd. A csoportmeccseket még stúdióban, a rájátszást viszont már élőben, telt házas arénában tartják majd a rajongók előtt. A magyar közvetítés végig élőben sugározza az eseményeket, a meccsek alatt értékes nyeremények találnak majd gazdára az élményszámba menő összecsapások mellett.

Ha valaki még csak most ismerkedik a játékkal, ennél nincs jobb alaklom rá. Ha a csapatok is újak, lássuk is a főszereplőket! Íme egy kis fogadási és szurkolási segédlet az első kör meccseihez.

fnatic vs. FlipSid3

A fnatic régi bajnokként és olyan sztárokkal, mint olofmeister vagy flusha mindig esélyes mindenhol, a FlipSid3 ezzel szemben régen alkotott már nagyot egy versenyen.

Hatalmas csoda lenne, ha a svédek buknának a nyitányom, hiszen a B1ad3 vezette együttes eddig élete során csak egyszer volt képes legyőzni a fnatic-ot. És az se ma volt, egészen 2015-ig kell visszamennünk, hogy ilyen csodát lássunk.

Az aktuális forma viszont akár el is hozhatja ezt a valószínűtlen fordulatot, hiszen a fnatic nem remekel mostanában, markeloffék viszont a Major kvalin igazolták, képesek meglepetést okozni bárkinek.

A pályákat elnézve viszonylag egyszerű a képlet. A svédek sokat játszanak és sokat is nyernek Inferno-n, ezt a F3 tuti kibannolja. A másik oldalon ugyanez lesz Nuke sorsa.

Mirage mindkét csapatnak jó terep az összecsapásra, de ugyanez mondható el a szintén nagy eséllyel bent maradó Overpass-Train duóról.

Egy viszont biztos, a három közül bármelyiken is játszanak majd, a FlipSid3 választja az oldalt és bekérik magukat CT-be.

Virtus.pro vs. Vega Squadron

Veteránok a feltörekvő fiatalok ellen, akik először tehetik le névjegyüket.

A Vega egyáltalán nem képzi a nemzetközi elit részét, soha nem is jártak még ilyen magasan, így a két csapat múltja igencsak karcsú. Egészen pontosan ez a két ötös még sosem játszott egymás ellen.

Ez a kiismerhetetlenség, a VP rossz formája és az AWP-faktor akár el is döntheti a meccset, igen, a Vega javára. Tény és való, hogy a Virtus.pro az esélyesebb. De a játékuk jelenleg eszméletlen ingadozó, klasszikus AWP-sük nincs, a Vega ezzel szemben éhes a sikerre, minden áron bizonyítani akarnak és nincs veszíteni valójuk.

Mapok közül értelemszerűen a VP van fölényben, hiszen rutinosabbak és sokkal mélyebb mappoollal bírnak a lengyelek.

A statisztikákból is látszik, ha lehetne, a lengyelek a vonatokat erőltetnék, de a Vega számára hatalmas előny, hogy közel azonosak a csapatok kedvenc pályái.

Mirage vagy Train a legvalószínűbb helyszín, és mivel a Vega Squadron választ oldalt, egy jó CT félidővel könnyen zavarba hozhatják pasha-ékat.

SK vs. PENTA

Kétszeres bajnok világelsők a meglepetéscsapat ellen. Nagy verés lehet a vége, jobb lesz vigyázni.

Szegény PENTA biztosan nem örült, mikor a sorsolás nekik dobta ki a világelső SK-t, de nincs mit tenni, meg kell próbálniuk a lehetetlent. Egyszerűen nincs gyenge pontja ennek a brazil ötösnek.

Minden mapon legalább 10 meccs, mindenhol legalább 60%-os győzelmi arány az utóbbi három hónapban, embertelen statisztikák.

Bármi jön, az SK megrántja a vállát, és azt mondja: oké, csináljuk! Ezzel szemben a PENTA jóval óvatosabban nyomja, legszívesebben egy Mirage-Inferno-Train hármasból választanának, ha az SK trollkodni akar, ezeket veszi ki a vétó során.

Onnantól meg aztán mehet az agyalás, hogy a három legkevesebbet játszott pálya közül hol szeretne próbálkozni a PENTA, talán Cobblestone-on lenne a legtöbb esélyük, bár klasszikus main AWP-sben ők sem erősek. De legalább a Cobble ládák repülhetnének!

Itt még az oldalválasztás sem számít sokat, az SK terminátor üzemmódban nyomja.

FaZe vs. BIG

Nemzetközi felállás vagy egy nyelvű kommunikáció?

A BIG mindenkit meglepett jó játékával, a FaZe viszont már hónapok óta elementáris erővel tarol szinte mindenhol, ahol elindulnak. Az első kör egyik legjobban várt párosítása, több szempontból is.

NiKo végre Majoron is leteheti a névjegyét, gob b és nex igazolhatják hogy kár volt leírni őket, végignézhetjük hogy próbál túljárni egymás eszén két zseniális irányító, és még sorolhatnánk.

A pályákat tekintve a FaZe helyzete egyértelműbb. Cache-t és Cobblestone-t próbálják majd elkerülni, Inferno és Overpass jöhet bármikor.

Ez a két pálya a BIG-nek is megfelel, de a statisztikákból látszik, náluk totálisan más a stratégia. Nincs kedvenc pálya, vagy autoban, egyszerűen ők az ellenfél olvasásából élnek. Bárhol játszanak, nem a mapot elemzik, hanem az ellenfelet.

Ebben a tervben további segítségükre lesz, ha ők választhatnak oldalt, ilyen szempontból inkább Overpass illeszkedik a tervbe, Inferno még ennyi idő elteltével is nagyon lutri.

A további párosításokról holnap olvashattok, addig is mentsétek el Twitch-en a közvetítés magyar nyelvű csatornáját, hogy biztosan ne maradjatok le egy meccsről sem.

A közvetítés során tárgynyeremények is gazdára találnak, érdemes lesz velünk tartani.

Nyitókép: eSportsPools

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva