Counter Strike

Major map statisztikák: Mirage a legstabilabb, Inferno a legnépszerűbb


Az összes eddigi Majort alapul véve kiszámolták, melyik map hányszor fordult elő a meccseken.

403 pálya! Ennyit játszottak a csapatok az eddigi 10 Major alatt, összesen nyolc mapon. A mostani hét versenypálya mellett az átalakításra váró Dust2-nek adatott meg ez az érdem, de lássuk, mennyi az annyi!

Legnépszerűbb pálya

Ha csak a pickek számát nézzük, és nem foglalkozunk vele, hogy a legutóbbi Major alatt volt randomiser is, akkor kijelenthetjük, Inferno a csapatok kedvence.

Bár ő csak 10-ból 8 Major alatt szerepelt a mappoolban, így is övé a legjobb statisztika 73 alkalommal.

A legstabilabb szereplő

Dust2 és Mirage holtversenyben vezet, de csak mostanáig, hiszen a krakkói Major alatt D2-t biztosan nem láthatjuk, tekintve, hogy nincs a versenypályák között.

Mindketten ott voltak az eddigi 10 Major során a választható pályák között, Dust2-t 64-szer, Mirage-t kicsit kevesebb alkalommal, 55-ször választották.

A fekete bárány

Nem meglepő, hogy Nuke volt a legritkábban látott vendég, hiszen 10-ből csak 7 Major alatt volt a versenypályák között, és nem is csípik annyira a csapatok, csupán 34-szer láthattuk eddig.

Train helyzete sem sokkal jobb,  40 főlé még ő sem jutott, 39 szereplését ő is 7 Major alatt guberálta össze. Ez a két pálya szerepelt a legkevesebb Major tornán, messze még a 10-es évforduló.

A legjobban várt

Természetesen Cobblestone, ahol a láda Dragon Lore-t rejthet, és mintha csak a csapatok is szeretnék, hogy a nézőknek jó legyen, előszeretettel pickelik. 8 Majoron láthattuk, összesen 57 alkalommal, ami a dobogó harmadik helyére elég az eddigiek alapján.

Forrás: CSGO Wallpapers

A futottak még

Cache és Overpass szintén 8 Major éltek meg, ám előbbi így is csak 45 meccsig jutott, utóbbi még csak 36-nál jár. Nuke akár be is előzheti Krakkóban, és onnantól már ő lenne a legkevésbé kedvelt.

Ti melyik mapot látnátok legszívesebben többször a profi meccseken?

Nyitókép: CSGO Wallpapers

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva