League of Legends

Újabb ugrási lehetőség a magyar eSportnak! – Debütál az EBL


Szeptemberben indul az EBL, a Balkán országait felvonultató esport bajnokság. Kezdetben CSGO és League of Legends van terítéken, később ez bővülhet.

Robban az Esports Balkan League! Ahogy a nevéből is ki lehet venni, a bajnokság a Balkán országainak lesz megrendezve, ez technikailag 10 országot fog érinteni. Az EBL az  első profi versenysorozata ennek a térségnek.

Az EBL térség (Forrás:balkanesports.com)

Ami még izgalmasabbá teszi ezt a bejelentést, azt már a földrajz zsenik egyből levehették, a kevésbé képzettek ezen a területen pedig az előző képből, mindez Magyarországot is érinti!

Az EBL 2017 szeptemberében fog startolni, egy impozáns 120 000 eurós prize poollal!

Kezdetnek két kompetitív cím van a repertoárban, ez a CSGO és a League of Legends. Természetesen a jövőben további eSportokat is terveznek felvonultatni, de kezdésnek ezt a kettőt tartották a legmegfelelőbbnek.

EBL Beosztás (Forrás: balkanesports.com)

Az első szezonban meghívásos lesz a bajnokság, a térség legjobb 8 csapata fogja megmérettetni magát, majd a 2018-as idényt már nyílt kvalifikációs tornával szeretnék megelőzni.

A minőségi mérkőzésekkel esélyt szeretnének adni, mind a térség szurkolóinak, hogy végre a saját országuk is esélyt kapjon az európai esport porond magasan jegyzett köreiben, valamint a játékosoknak, hogy bizonyíthassák, ez a régió is megérdemli a figyelmet!

EBL rendszer (Forrás: balkanesports.com)

 

A bajnokság rendszere pofon egyszerű lett. Kezdetben mindenki játszik mindenkivel, a legjobb négy csapat ezek után bejut az elődöntőbe, az utolsó kettő kiesik. Az elődöntőt kicsit megfűszerezték, a legjobb csapat a negyedikkel, a második a harmadikkal fog megküzdeni a döntőbe jutásért.Összességében ez most egy újabb nagy lépés lehet a magyar esportnak. Reméljük esélyt kapunk a Balkán kupán és srácaink megmutatják, hogy mitől döglik a légy!

Hajrá magyarok!

 

Nyitókép: balkanesports.com

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva