Hearthstone

A Secret Hunter, az N’Zoth Warrior és a Quest Mage is felkerülhet a metatérképre


Íme a legújabb lapok a Knights of the Frozen Throne kiegészítőből.

Tovább záporoznak az újabb és újabb lapok a következő Hearthstone-kiegészítőből, a Knights of the Frozen Throne-ból: még mindig csak reggel van, de már három új kártyát is láthattunk a mai napon. Nézzük meg őket szépen sorban!

Professor Putricide

Forrás: Hearthpwn

A Secret Hunter mostanra kicsit elfelejtődött, pedig szűk egy évvel ezelőtt, a One Night in Karazhan utáni időszakban egy kifejezetten erős decknek számított, köszönhető elsősorban a Cloacked Huntress-nek. Nem véletlen, hogy a világbajnokságon is elég sokat láthattuk.

Az új Hunter legendary, Professor Putricide most újból visszahozhatja a paklitípust, hiszen óriási érték nyerhető ki ebből a 4-dropból! Simán lerakva a negyedik körben persze nem a legjobb, hiszen az 5/4-es statline miatt egészen könnyen kezelhető. Szerencsére vannak okosabb megoldások! Egy harmadik körös Cloacked Huntress után például borzasztóan erős negyedik körös play lesz, ha fent tudjuk tartani a vadászhölgyet – optimális Secret-húzással akár az is belefér, hogy mindkettőből kinyerjünk egy kis értéket kirakása körében, úgy már végképp jó. Persze a jó play általában a boardtól függ majd. A tutibiztos stratégia nyilván az, hogy jön a professzor a hatodik körben, meg egy Secret mellé – vagyis lesz egy másik opciónk az erős hatodik körös play-re a Savannah Highmane mellett.

A lap erejét nagyban befolyásolja majd, hogy milyen Hunter Secret jön majd a kiegészítőben, de a Freezing Trap már most is egészen jó védelem lehet, hiszen ha mellette trade-elgetünk is (egy Hunter decknek azért menni fog), akkor a leütéstől könnyen megmenthetjük. Egy szó mint száz, nagyon úgy néz ki, hogy befutott a játék történetének első igazán jó Hunter legendary-je!

Mountainfire Armor

Forrás: Hearthpwn

Egy borzasztóan érdekes új mechanikát hoz be a játékba ez a lap: egy olyan Deathrattle, ami csak az ellenfél körében sül ki! Ez óriási dilemma elé állítja az ellenfelet – leginkább azért, mert van egyfajta kettősség a Mountainfire Armorban.

A Deathrattle egyértelműen védekező jellegű: ha úgy nézzük, ez egy jobb Shield Block, ami egy Armorral többet ad, a cantrip helyett pedig egy 4/3-as lényt kapunk a boardra, ami a játék elején mindenképpen jobb. Maga a minion ellenben agresszív statline-nal rendelkezik, ami nemcsak azt jelenti, hogy jó vele face-re menni, hanem hogy könnyen tudunk vele felfelé trade-elni, kezelve a 4-5-dropokat is akár. Hiába adjuk tehát a döntést az ellenfél kezébe, nagyon nehéz rosszul járni ezzel a lappal. Ha ott marad, annál jobb – mindenki leszedhetetlen lényről álmodik, nemde? Ha pedig elmegy rá egy leszedés, akkor szinte biztos, hogy mi jártunk jobban – akárcsak akkor, ha az ellenfél letrade-eli. Nyilván ott van az az opció is, hogy az ellenfél aggro, és nemes egyszerűséggel megpróbál eljátszani mellette. Ha azonban az aggro ellen mi tudjuk irányítani a trade-elést azzal, hogy ezzel nem foglalkozik az ellen, akkor félig már nyert ügyünk van!

Egy szó mint száz: egy nagyon kreatív és a játéktudásbeli különbségeket nagyban kidomborító 3-dropot kapott a Warrior ezzel a lappal. A mostanság éledező Control Warrior további javulásában fontos szerepe lehet, arról nem is beszélve, hogy N’Zoth-tal nagyon jó szinergiát alkot, hiszen late game-ben is teljesen jó lap lesz!

Ghastly Conjurer

Forrás: Hearthpwn

A három újonnan bemutatott lap közül első blikkre ez tűnik talán a leggyengébbnek. Ám egyvalamit biztosan megtanított mindenkinek az elmúlt időszak: ha egy felejthető lény felejthető lapokat termel a kezünkbe, abból simán kisülhet egy nagyon jó kártya (pl. Hydrologist)!

Nézzük a Ghastly Conjurert! A 4-ért 2/6 nem egy jó statline: a vanilla-teszten megbukik (a 4/5-ös Chillwind Yetihez viszonyítva). Illetve a Mirror Image is egy olyan kártya, amiből olykor ugyan fel-felbukkan egy darab a Mage-ekben tech lapként, de azért messze van attól, hogy a class húzólapjának nevezzük. Ha azonban megnézzük, hogy melyik az a környezet, ahol többet is ki lehet sajtolni ebből a lapból, akkor hamar rájövünk, hogy van egy deck, ahova nagyon jól illeszkedik: ez nem más, mint az Un’Goróval hamar berobbanó, majd ugyanilyen gyorsan háttérbe szoruló Quest Mage.

Mire van szüksége a Quest Mage-nek? Leginkább két dologra: decken kívül érkező lapokra, illetve olyan kártyákra, amik elhúzzák a meccset. A Ghastly Conjurer pont ezeket biztosítja, ráadásul az ötödik körös Mirror Image pont jó arra, hogy egy szélesebb board ellen még időben kiférjen a Blizzard vagy a Flamestrike a következő körökben. Arról nem is beszélve, hogy a /2-es (Hero Powerrel együtt a /3-as) lényekkel elég jól tud azért a Conjurer is trade-elgetni. De már magában a kézbe kapott 1 manás spellben is nagy potenciál lesz. Archmage Antonidas szívesen csinál majd nekünk belőle egy Fireballt, de ki tudja, a jelenleg abszolút kísérleti jelleggel létező Miracle Mage is reális opcióvá válhat akár.

Lényeg a lényeg: kifejezetten elgondolkodtató lapokkal lepett meg eddig bennünket a Blizzard a mai napon. Reméljük, hogy folytatódik majd a sor!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva