League of Legends

Beindult a Dignitas! – Új esélyes az NA trónra?


Közeledik a rájátszás, a Dignitas pedig a legjobbkor gyújtotta be a rakétákat! Nem úgy, mint az Immortals, akiknél kezd kifogyni a benzin...

Újabb eseményekben gazdag héttel készülünk a rájátszásra! Az amerikai LCS ismét bizonyította, hogy kiszámíthatatlan, a Dignitas ugyanis legyőzte az Immortals csapatát egy kiegyensúlyozott, igazán izgalmas találkozón.

Az Immortals szurkolóinak nem ismeretlen a helyzet, kedvenc csapatuk akkor botlik, amikor leginkább kéne a jó teljesítmény. Ellenben itt van a Dignitas, úgy tűnik a sárga-feketébe bújt srácok megtörhetik az átkot, ami régóta ül a csapaton és a bajnokság történelmében először esélyük van bajnokként várni a következő szezont.

DIG Ssumday (Forrás slingshotesports.com)

Egyszerű dolguk biztosan nem lesz, de ez már az Immortals meccsre sem volt igaz. Az első két játékban a Halhatatlanok komoly előnyre tettek szert, jobban játszottak a pályán és több objektívet szereztek, így hamar aranyelőnyre tettek szert.

Úgy tűnt minden jól megy Pobelteréknek, a probléma a játékok lezárásánál ütött be. Képtelenek voltak kihasználni az előnyüket és ledönteni a Nexust, ez pedig a Dignitasnak kedvezett. Az első mérkőzésen a DIG toposa Ssumday húzott egy óriási Gnar ultit, ezzel megpecsételve az első pont sorsát.

A második játék is ki-ki meccset hozott, viszont itt a sárga-feketék draftja gyengébbre sikerült, így várható volt, hogy idővel összerogynak a nyomás alatt. Ezzel 1-1-re mentette a mérkőzést az Immortals.

A harmadik, egyben döntő játékra a Dignitas kijavította a draft problémákat és egy stabil összeállítást választott. A masszív hard-engage meghozta a gyümölcsét, egy biztonságos ösvény fázis után, a találkozón először, jobb makróval játszott a Dignitas, így végre az ő kezükben volt az irányítás. Amit nem is engedtek el, türelmesen, az objektívek körül játszva berántották a második pontjukat is, ezzel 2-1-re legyőzték a listavezető Immortalst és garantáltan szereztek maguknak egy helyet a rájátszásba!

Úgy tűnik, hogy a Dignitas kezdi igazán top csapat képét mutatni, Ssumday még sosem volt ennyire jó és a csapat körülötte kiválóan muzsikál. Hibáik természetesen vannak, de jelenleg úgy néz ki, hogy nincs csapat Amerikában akiket ne tudnának legyőzni.

Ellenben az Immortals döcög, egy stabil alapszakasz után úgy tűnik nem tud kilábalni a szervezet a már jól megszokott rájátszás bakiból. A meta-változás is biztosan közrejátszik, de egy csapat, ami esélyesnek akarja mutatni magát, nem engedhet meg magának ilyen gyengébb szériákat.

 

 

Nyitókép: slingshotesports.com

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva