Hearthstone

Filléres paklik a Death Knight hősökre (2. rész)


Még nincs nagy lapkészleted, de szeretnéd kihasználni a Hero lapodat? Ajánlunk néhány paklit!

Rengeteg olyan paklileírást találni netszerte, melyek pénztárcabarát megközelítést tartalmaznak: elvégre gondolni kell az újoncokra, illetve a szerényebb lapkészlettel rendelkező játékosokra is, akiknek jóval kisebb a mozgásterük. Egyvalamiről azonban szinte mindegyik megfeledkezik: arról, hogy a Knights of the Frozen Throne-ból mindenki kapott egy ajándék Hero kártyát a Prologue teljesítéséért.

Márpedig ha valakinek kevés lapja van, akkor egy szem Legendary is rengeteget számít. Érdemes hát kihasználni a benne rejlő lehetőséget: cikksorozatunkban olyan deckeket ajánlunk, melyek kifejezetten a Death Knight hősökre építenek.

A szabályok

  • A pakli összköltsége a Hero lappal együtt nem lehett több 3000 dustnál. Ez azt jelenti, hogy paklinként 1400 dustból gazdálkodhatunk a Death Knight hőst leszámítva.
  • A One Night in Karazhan lapjai nem szerepelhetnek a paklikban (kivéve a Prologue szárny két ingyenes kártyáját).

A cikksorozat első részében egy-egy Druid, Hunter és Mage paklit láthattatok.

Filléres paklik a Death Knight hősökre (1. rész)

Következzen a folytatás: lássuk a Paladin, a Priest és a Rogue deckeket!

Paladin

Uther of the Ebon Blade-re eddig leginkább OTK-jellegű deckeket építettek, ahol Auctionmaster Beardo segítségével egy kör alatt betermelték a négy lovast. Nekünk erre most sajnos nincs lehetőségünk, ám az 5/3-as fegyverben és a körönként érkező 2/2-es tokenekben rejlő nyomást így is kiaknázhatjuk egy erősen lényes deckkel. Mint mondjuk egy Handbuff Paladin.

  • Hogy a handbuffolós lapok a legnagyobb hatásfokkal működjenek, ezért minimálisra szorítottuk a nem-minion lapok számát, csak 7 ilyen található a deckben.
  • Mindig érdemes mérlegelni, hogy mekkora nyomás jöhet az ellenféltől a játék elején. Ha közepes vagy kevés, akkor olykor megéri várni plusz egy kört a Smuggler’s Runnal vagy a Grimestreet Outfitterrel, hogy eggyel több lényt tápolhass velük.
  • Mulligan: nyilván a Smuggler’s Run és a Grimestreet Outfitter a két legfontosabb lapunk, ezeket kell keresni.

AAECAZ8FBM8G2a4ClbwCjtMCDdwD9QX+B/sMs7sC97wCp74Cs8ECm8IC68ICm8sC48sCps4CAA==

Priest

A Priest esetében különösen nehéz valóban hatékony, mégis olcsó decket készíteni, hiszen ezekben a paklikban jellemzően igen fontosak a lapok közötti szinergiák, ezért nem nagyon fér bele egy-egy hiányzó kulcselem. A Dragon Priest sem rakható össze maradéktalanul, hiszen a Netherspite Historianról le kellett mondanunk Karazhan híján. Még szerencse, hogy épp most jött pár új sárkány, illetve a deck legerősebb lapja, a Drakonid Operative csak Rare, így végül össze tudtunk rakni egy egészen korrekt Midrange paklit.

Külön öröm, hogy a papnak vannak bőven olyan lapjai, amikből ki tudunk nyerni néhány erős kártyát, melyekkel amúgy esélyünk sem lenne játszani. Ami pedig Shadowreaper Anduint illeti: a lényeink remekül alkalmasak arra, hogy kontrolláljuk velük az asztalt, ám ha mégis elvesztenénk a boardot, akkor jön és rendet tesz! A körönkénti két sebzés pedig önmagában is el tud intézni egy már legyengített ellenfelet.

  • Ez egy klasszikus Midrange deck, lényekkel és megoldásokkal: játssz curve-ön és nem lehet nagy baj!
  • A hosszú távú előnyt és értéket úgy nyerheted ki a legkönnyebben, ha jól trade-elsz a lényeiddel és visszagyógyítgatod őket. Próbáld meg kihozni a maximumot a Hero Poweredből ilyen tekintetben!
  • Mindig figyelj arra, hogy a Drakonid Operative mellé kell egy másik sárkány is, ennek megfelelően próbáld alakítani a köreidet!
  • Mulligan: a Northshire Cleric, a Radiant Elemental és a Shadow Word: Pain a fő célpontok, előbbiek mellé kereshetünk Power World: Shieldet is, illetve az aggro deckek ellen a Potion of Madness és a Spirit Lash is sokat segíthet.

AAECAa0GAqGsApDTAg4e5QTJBo0I0wrXCvIMtbsCursC8LsC2MECx8sCyssC8M8CAA==

Rogue

Az egyik legkülönlegesebb Hero kártya a Rogue-é, hiszen Valeera the Hollow segítségével egy körben akár többet is kitehetünk ugyanabból a lapból. Hogy mivel lehet ezt jól kihasználni? Például Jade lapokkal, hiszen így kvázi kitolhatjuk paklink határait! Csináltunk is egy filléres Jade Rogue decket.

  • A pakliban több lap is akad, amikkel még lehet szaporítani a Jade Golemeket. A Mimic Poddal kis szerencsével egy Jade lapot fogunk húzni, ami hosszú távon óriási pluszt jelent. De fontos szerepe van a Shadowstepnek is, melyet általában a Jade Spiritre érdemes tartogatni.
  • A sok olcsó spell miatt a deck ki tud fogyni, meg persze Valeerát is fel szeretnénk húzni minél előbb, hogy szert tegyünk a körönkénti extra lapra, ezért bekerült egy Sprint is a pakliba.
  • A Hallucinationt nem mindig érdemes rögtön elsütni, hiszen kiváló Combo-aktiváló lap a Jade Shuriken és az SI: 7 Agent mellé. A Fire Fly tokenje is nagyon jó erre a célra.
  • A Hero Power igen komoly tempóelőnyt tud termelni 2 manából. Mivel nem sietünk sehova, a játék elején nem nagyon érdemes elütni arcra, annyit nem ér az 1 sebzés, mint a +1 kör, amíg fennmarad a Dagger.
  • Mulligan: a Backstab és a Fire Fly szinte minden ellen jók kezdőkézbe.

AAECAaIHAvYEgNMCDrQB+wHtAogH3QiyrQLPvAL5vQL6vQL8wQLrwgLKwwKbyAKa4gIA

Hamarosan jövünk a cikksorozat harmadik részével, benne a Shaman, Warrior és Warlock deckekel. Addig is jó kísérletezést mindenkinek az olcsó paklikkal!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva