Counter Strike

Csak hogy tiszta legyen: így vétóznak a csapatok az ESL Pro League-ben!


Most ez Bo2 vagy két Bo1? Hogyan választják ki a pályákat? Tényleg van hazai pálya? - Az EPL map vétó legfontosabb kérdései, és a válaszok!

Az ESL szereti évről-évre újraírni szinte a teljes szabálykönyvet a Pro League mellé, de az, hogy a mapvétón mindig alakítanak, az tuti! Természetesen ez az évad sem kivétel, ismét belenyúltak a pályák kiválasztásának módszerébe.

Jöjjön most a teljes folyamat, innentől kezdve mindenkinek tiszta lesz, hogyan választják ki a mapokat a két meccsre!

  1. Első és legfontosabb, hogy ezek bizony Bo1-ek. Csak éppen kettő egymás után, de adott esetben lehet ugyanaz a pálya is mindkét meccsen.
  2. A két meccs alatt mindkét csapatnak egyszer “hazai” és egyszer “vendég” felváltva, a két szerepre más-más szabályok vonatkoznak a vétó szempontjából.
  3. A hazai csapat elküld az ESL-nek 2 kivétózott pályát, amin nem szeretnének játszani. A vendég csapat pedig elküld rangsorolva 3 mapot, amin játszani szeretnének. A két csapat nem tud egymás mapjairól, egymással nem, csak az ESL-el kommunikálnak.
  4. Ezután megnézik a két listát, a vendég csapat által elküldött, rangsorba állított három pálya közül ami a hazaiak két vétója után bent marad, és a legmagasabb sorszámmal bír, az lesz a pálya.
  5. Az oldalt a meccsen a hazai csapat választja.

Ha elsőre nem is tiszta, gyorsan hozzunk egy példát az első nap meccsei közül, legyen mondjuk a FaZe-G2 párharc.

  1. Az első meccsen a G2 volt a hazai csapat, ők vétózhattak kettőt. Más meccsen lehet kiszedik Train-t és Nuke-ot, de mivel ezek a FaZe-nek sem erősségei mostanában, ezekkel nem kellett foglalkozni. Mirage-t sosem játszanak, így egy lehetett az első bann, a másik pedig Inferno.
  2. A FaZe vendég csapatként elküldött egy három pályás választást, sorrendben. Az első Inferno, a második Cache, a harmadik Overpass.
  3. Inferno a vétó miatt kiesett, a másik kettő bent maradt, és a kettő közül a magasabban rangsorolt, vagyis Cache lett az első meccs pályája. Oldalt a G2 választhatott, az első félidőben a picit előnyösebbnek számító Terrorba is kérték magukat.

Reméljük segítettünk tiszta vizet önteni a pohárba és innentől már könnyebb lesz megérteni az EPL meccsein a pálya kiválasztásának menetét.

Nyitókép: Pinterest

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva