Counter Strike

Középkori esport szabályok a WESG-en, nem engedték indulni a női játékost. Igen, mert nő!


A kvalifikációs tornán indult volna, de közölték vele, hogy nők nem indulhatnak? Nem ez egyébként az egyetlen hülye szabály a versenyen.

A WESG selejtezőire mindannyian emlékszünk, ez volt az a bizonyos verseny, ahol a Pixel megszorongatta a GODSENT-et és mat1 elhagyta az útlevelét.

A tét ismét hatalmas, az összdíjazás ugyanis 1,5 millió dollár a CS:GO versenyen, másfélszer akkora, mint a hivatalos Major torna. Elképesztő!

Mint ahogy az is, hogy egy esport versenyen 2017-ben megtörténhet az, ami itt végbe ment, nevezetesen, hogy egy női játékost nem engednek indulni a versenyen, mert nő!

Az addig oké, hogy van külön női kategória is a női csapatoknak, de ha egyszer ő a fiúk mezőnyében akar indulni, hogy tilthatják meg?!

Érthetetlen szabályból egyébként több is van, hiszen az alapvetően egy nemzetből érkezők számára kiírt versenyen a Benelux államok kaptak egy kis segítséget.

Hollandia, Belgium és Luxemburg tehát közös csapatot állíthat, azért ha belegondolunk: egy chrisJ, CRUC1AL, Ex6TenZ, ScreaM és to1nou ötös nem lenne éppen gyenge!

Megoldás egyelőre nincs, csak felháborodás a neten. Számos selejtezőt említhetnénk, köztük Major versenyek nyílt kvaliját, ahol indulhattak és indultak nem csak női játékosok, de női csapatok is simán.

Itt úgy döntöttek a szervezők, hogy ha már külön kategóriát csináltak a lányoknak, akkor maradjanak is ott. Értem. Vagy nem, kicsit sem!

Nyitókép: YouTube

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva