League of Legends

Megtört a jég! – Új bajnok uralkodik Koreában

Cloud - Igrici Áron - 7 éve Címkék: longzhu, SKT,

4 évet kellett várni erre, de a végeredmény kárpótol.

A Longzhu Gaming az új király Koreában! Négy éves győzelmi sorozata szakadt meg az SKT-nek.

Hihetetlen, szinte senki sem gondolta volna a nyár elején, hogy a lassan már örök uralkodónak számító SKT botlani fog idén. Azt pedig főleg nem, hogy aki megfosztja őket a tróntól az éppen a Longzhu Gaming lesz!

A Longzhu Gaming csapata (Forrás: Flickr)

A Longzhu tavasszal hetedikként zárt, míg az SKT fölényesen lett első, majd még az MSI tornán is végigverte a világ legjobbjait. Aztán eljött a május, s a Longzhu leigazolta Khan-t a felső ösvényre, annak reményében, hogy meghozza a kívánt változást és néhány hellyel feljebb végezzen a csapat.

A tündérmese itt indult, s a csapat rendesen bekezdett a nyár elején. Stabil és domináns játékképet mutatott a Longzhu, viszont az SKT is határozottan startolt, így a sztárcsapat árnyékában menetelhettek tovább. Ez egészen a Rift Rivals-ig ment így, ahol valami megtört az SKT-ben. A világbajnokok teljesítménye zuhanni kezdett, a Longzhué viszont töretlen maradt, így egyre többen kezdték észrevenni, hogy a srácokkal komolyan számolni kell! Az alapszakasz végére a Longzhu elsőként zárt, így automatikusan kvalifikálta magát a döntőbe, míg az SKT éppen csak eljutott a rájátszásig.

Keljetek korán, brutális meccsnek ígérkezik az SKT vs Longzhu Gaming!

Korábban írtunk egy beharangozót a döntőhöz, így tovább nem részletezném a körülményeket, nézzük hogyan alakult Korea League of Legends történetének egyik legizgalmasabb döntője!

Egy új remény

Titkon biztos vagyok benne, hogy a legtöbben azt szerették volna, hogy megtörjön az SKT uralma és új bajnokot avasson Korea, de az is igaz, hogy reálisan nézve kevesen tettek volna egy újoncra, miután az SKT dominált a rájátszásban.

A nagy SKT fanok biztosan jót derültek, amikor az első játékban Khan, a Longzhu szupersztárja Jax-et pickelt, ráadásul vakon, így a koreai solo Q uralkodója, Untara szabadon választhatott ellene bárkit. Érkezett is a válasz Shen személyében, okos, passzív választás egy agresszív ösvénybe. Szinte minden képessége ellenáll Jax erőszakos játékstílusának, s ultijával még globálisan is segíthet társainak.

Az igazán nagy pofon így már az első játék alatt megérkezett, Khant nem lehetett olyan egyszerűen megállítani, játékával szétzilálta az SKT makró terveit. Mindenhova időben odaért, killeket szedett és ha éppen arra volt szükség, tonnányi objektív aranyat szedett split-pushból.

 

Kár szaporítani a szót, a Longzhu stabil játékkal, Khan MVP formájával be is rántotta az első játékot, 1-0-al startolt a széria a Longzhu Gaming javára.

A második mérkőzésre komoly draft elképzeléssel jött ki az SKT, úgy tűnt tanultak az első játék hibájából. Ugyan engedték Khannak, hogy elhozza a kedvenc hősét, Jaycet, ám úgy tűnt betömték a hiányosságokat és egy kései szakaszra felerősödő csapatösszeállítást hoztak el. Tipikus SKT stílus, Bang kezében Twitch, mi lehet a probléma?

Khan – A top lane feltörekvő szupersztárja

A játék eleje az SKT-nek kedvezett, ugyan killekben fej-fej mellett haladtak, viszont ez egy scale-compban komoly előnyt jelent. Ha a karaktereink a kései szakaszban válnak csak erőssé, de képesek vagyunk egyensúlyban maradni az ellenfeleinkkel a játék elején, akkor az már fél sikernek számít.

A fél sikert itt komolyan gondoltam, ugyanis a játék közepén megdőlt az elmélet. GorillA, a Longzhu támogatója emberfeletti teljesítményével áthidalta a különbséget a két együttes között és meccsben tartotta csapatát. Több olyan hookot is berántott Threshel, ami döntőnek számított a végeredményt tekintve. Khan Jayce pickje is elkezdett erősödni, s egy idő után már nem az SKT-nek állt a zászló.

A Longzhunak sikerült egy 4v5 harcot megnyernie az alsó ösvényen, az SKT túl mélyre ugrott, szétszakadt a koordináció, míg az új bajnok egybne maradt, s egyesével eltakarította a Telecom játékosait. Hoppá, itt már lehetett érezni, hogy komoly bajban lesz az SKT, 2-0 a Longzhunak.

Az SKT meghúzta, amit már lehet korábban meg kellett volna, Untara helyére beállították Hunit a harmadik játékra. Az Európát és Amerikát is megjárt topos játszatása kiváló lépésnek bizonyult, ugyanis játékstílusa kiválóan felvette a versenyt Khan agresszív játékával. Dominált a regnáló világbajnok, a korai szakaszban felhalmozott előnyt nem is engedték ki a kezükből. Huni bemutatta a League történelem legnagyobb menekülését, ezzel pontot téve a harmadik játék végére. Nem engedett az SKT, nyerni jöttek, így a 3-0 nem volt elfogadható végeredmény. 2-1-re szépítettek egy aránylag sima meccset követően.

A negyedik játékra újból elkövetett egy nagy hibát az SKT. Nem tiltotta Jayce-t, így az megint Khanhoz került. A draft legfájóbb része emellé az SKT Cho’Gath pickje volt. Huni ugyan kiválóan játssza az agresszív tankokat is, ám Cho egy közelharci hős, akinek tárgyak kellenek, meg idő ahhoz, hogy működni tudjon. Jayce viszont a másik oldalon már a játék elején dominál egy ilyen ösvényben, ugyanis távolsági karakterként is használható. Ne feledkezzünk meg az alsó ösvényről sem, Pray és GorillA Caitlyn – Thresh kombója szanaszét agyalta az SKT Tristana – Rakan kombinációját, a legérdekesebb ebben az egészben, hogy papíron sokkal erősebb az SKT duója. Úgy tűnik ezen a szinten ki lehet vágni az ablakon a statisztikát, a tehetség mindent visz!

Nem volt ösvény, amit megnyert volna az SKT negyedik játékban, így legbelül már ők is érezhették a vesztüket. Khan ráadásul a játék végén bemutatott egy hajmeresztő 1v3 akciót, ez pedig azt mutatta, hogy az SK Telecom véglegesen is tiltelt, a játék onnantól kezdve véget is ért.

Nem kellett sokat várni ezután az akció után, a Longzhu Gaming ledöntötte az SKT Nexusát immáron 3. alkalommal a mai nap, így 3-1-es végeredménnyel trónfosztás történt a koreai bajnokságban!

Ezzel a bravúrral biztosan világbajnoki induló a Longzhu, ráadásul ők képviselik majd Koreát az első helyen! Az SKT is biztosan kint lesz a VB-n, bár most nem mint Korea legjobbjai.

Ritkán látni ennyire izgalmas mérkőzést, ez az esemény most nagyon jót tett a sportágnak!

Gratulálunk Longzhu Gaming, sok sikert a továbbiakban is!

Nyitókép: slingshotesports.com

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva