Counter Strike

A finn katonaság megkegyelmez az esportolóknak, szolgálat közben is játszhatnak


Lehet tudjátok lehet nem, Finnországban bizony még mindig van sorkatonaság, ami minden 18-19 éves fiatalt érint. De az esportolókat mostantól máshogy!

Finnországban továbbra is kötelező a sorkatonai szolgálat. Ha az illető fegyveres szolgálatra jelentkezik, 6 hónapot kell letöltenie, ha civil szolgálatra, akkor a letöltendő hónapok száma 13. A finn törvények nagyon komolyak ilyen téren, 29 éves korig kell letölteni a szolgálatot. Ha valaki a 27. életévének betöltéséig húzza, nem kaphat útlevelet, ennél rosszabb, ha valaki kicsúszik a határidőből, börtön várhat rá. Börtön, ez nem vicc! Olyannyira nem, hogy pénzzel sem lehet kiváltani a szolgálati időt, azonban érkezett egy kis könnyítés. Ráadásul pont az esportolóknak!

finn esport szövetség és a katonaság megállapodást kötött, hogy a profi esportolókat élsportolóknak tekintik, tehát ugyanazok a szabályok vonatkoznak rájuk is.

De mit is jelent ez?

  • Több kimenőt kapnak, hogy készülhessenek, gyakorolhassanak, esetleg versenyeken vegyenek részt.
  • Nekik is minimum 6 hónapot kell leszolgálni, azonban így is sokkal több lehetőségük lesz játszani, mintha átlagos tinédzserként kellene bevonulniuk.

Ez hatalmas plusz lehet olyan játékosoknak, mint Sergej, aki csak 15 éves, jelenleg a HAVU csapatát erősíti. Hatalmas potenciál rejlik benne, hasonló cipőben jár, mint frozen, és így megszakítania se kell ezt a karriert.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva