League of Legends

Relic Shield lövész és a nagy pillecukorteszt!


A feje tetejére állt az alsó ösvény az Ardent Censer trend miatt. Na de mit szól mindehhez a Riot Games?

A Relic Shield lövész már egy ideje egészen divatossá kezdett válni az alsó ösvényen. Azt is mondhatjuk, hogy az Ardent Censer miatt némiképpen felcserélődtek a pozíciók, legalábbis a játék elejére. Többnyire azért hozzák az ADC-k a támogató tárgyat az ösvényfázisra, hogy supportjaik több pénzt szerezzenek, így előbb tudják megvásárolni az Ardent Censert. Mindez egyszer-egyszer még jól is néz ki, de amikor rendszerszerűvé válik, felvet némi problémát a tárgyakkal kapcsolatban…

Az Ardent Censer uralja a League of Legends-et, ezt tökéletesen láthatjuk az éppen folyó világeseményen is. Tankok és támogatók is megvehetik maguknak, hogy agyon buffolják társaikat a játék során, ezt pedig mostanában már a lövészek is segítik. Arról nem is beszélve, hogy a Summoner Spell trend is változott ennek köszönhetően, az alsó ösvényen a Heal átvándorolt a támogatókra, míg a lövészek a harmadik szezont idézve újból Barrierrel rohangálnak.

Természetesen a közösségi fórumokon is vezető témává vált a bot lane változása, s sokan kimondottan kellemetlenül érzik magukat a jelenlegi metában. Jó, mondhatjuk, hogy a Relic Shield lövészek technikailag befektetnek a támogató tárgy starttal, de valljuk be, azt is leolvashatjuk ebből, hogy a játék nagyon rossz irányba halad, ha a játékosok képesek megborítani mindent csak azért, hogy megépítsenek egy tárgyat a csapatnak.

A Riot Games viszont nem gondolja így, sőt kimondottan kreatív és érdekes húzásnak tartja a Relic Shield és az Ardent Censer találkozását. Habár Meddler amellett, hogy tetszését fejezte ki a “stratégiával” kapcsolatban, elmondta, hogy ha ltalnossá tud válni egy ilyen húzás, az azt mutatja, hogy az egyensúly megborult a tárgyak esetében és meg kell vizsgálni a szituációt. Mondjuk a Riot aktivitásából csak azt tudjuk leszűrni, hogy még nem jött el ez a pillanat…

Korábban még Riot Maple Nectar is azt nyilatkozta, tetszik neki az új “bot helyzet”, tekintve ez egy új szintre emeli a lövész és a támogató összhangját. Szerinte kifejezetten érdekes, hogy az ADC játékosok hajlandóak beáldozni a korai szakaszban a sebzést, hogy társuk minél előbb eljusson az első power spike-ig.

Mondhatjuk tehát, hogy a Relic Shield lövész a tökéletes alanya a pszichológiában jól ismert “pillecukortesztnek”. A tesztet kisgyerekekkel végzik, s a döntés ami elé állítják, sok mindent elmond a gyermek jövőjéről. A gyerekek egy pillecukrot kapnak a kezükbe, s választás elé állítják őket. Vagy most megeszik a cukrot, vagy várnak vele egy kicsit és kettő jár majd. Az a kisgyermek, aki képes kivárni és nem egyből betömni az édességet, sikeresebb életre számíthat.

A League of Legends is eljutott erre a szintre, ha a lövész képes ledobni az egóját és némiképp a támogatója alá dolgozni a játék elején, a játék későbbi szakaszaiban sokkal erősebb lehet, mint általában, s mindezt javarészt siker koronázza majd.

Ti mit gondoltok a Relic Shield helyzetről?

Nyitókép: eune.leagueoflegends.com

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva