Counter Strike

Idén nem lesz CS:GO Világbajnokság, már a WESG az új VB. Hála az égnek!


Az E-Frag által szervezett őszi CS:GO VB idén elmarad, a tavalyi botrány után ez várható volt.

2016 október 9-én Törökország megnyerte a verseny és a vele járó 50 000 dolláros jutalmat, de ezt a pénzt azóta is hiába várják XANTARES-ék. A rendezvényt támogató AZUBU ugyanis a hírek szerint egyszerűen benyelte a pénzt, így a szervezők elálltak az idei folytatástól.

Aminek igazából csak örülni szabad!

A The World Championship sorozattal ugyanis rengeteg probléma volt. Nem csak a játékosok, de a nézők és a versenyzők szempontjából is.

  • Az összdíjazás már eleve érdekes volt. Összesen 100 000 dollárért senki nem fog megfeszülni 2017-ben. A győztesek fejenként kaptak belőle 10 000 dollárt, a legtöbb profi csapatnál ennyi egy havi fizetés.
  • A közvetítési felület az AZUBU volt évek óta, ami sem felhasználó, se szponzor barátnak nem nevezhető. A Twitch rengeteg kizárólagos szerződéssel bír, ami miatt kisebb volt a mozgástér, így nem is volt olyan magas színvonalú az esemény.
  • Az hogy egy csapatból maximum 3-an játszhatnak együtt egy válogatottban szintén érdekes döntés. Ha már egész évben együtt gyakorolnak, miért kellene ezt megbontania mondjuk egy Virtus.pro-nak? Nem a legjobbnak kellene nyernie?
  • A döntő helyszín a belgrádi E-Frag stúdió volt, ami elsőre még akár érdekes állomás is lehet, de minden évben már kevésbé vonzó.

A problémák miatt a nagyobb nevek már el se indultak rajta az utóbbi években. Ilyen díjazásért, ilyen szabályok mellett, ennyi macerát senki nem vállalt be. Csökkent az érdeklődés minden téren, a legutóbbi döntőt Törökország és Argentína vívta … Ok …

De jött a WESG és mindent felülírt

Mind a négy pont, amit a TWC mostanra becsődölt sorozatában kifogásolni lehetett, a WESG megoldott. Valószínűleg tudatosan kiküszöbölték a versenytárs hibáit és egyszerűen lenyomták őket.

  • 100 000 dollár helyett itt 1,5 millió az összdíjazás, a győztes csapat 50 000 helyett 800 000 dollárt nyer! Ezért már megéri elindulni a kvalikon!
  • A közvetítés Twitch-en zajlik, ami megszokott és kényelmes felület a nézőknek.
  • A csapatok ugyanúgy egy nemzetiségből állhatnak, tehát az ötösök lényegében egy-egy országot képviselnek, és mivel a kvalikból maximum 2 csapat jut tovább, a legjobbak mérik össze erejüket a döntőben.
  • A helyszín sem piskóta, Kínába a CS:GO játékosok is csak ritkán jutnak el más pénzén. Kevés verseny jellemzi a Távol-Keletet, így plusz motivációt jelenthet itt színpadra lépni.

A TWC tehát eltűnt a süllyesztőben, de hibáiból kinőtt a WESG, ami idén már második szezonját futja. Tavaly az EnVyUs lett a végső győztes, amivel minden idők valaha volt legnagyobb CS:GO nyereményét tették zsebre. Magyarok közül a PIXEL jutott legtovább, az EU döntő csoportköréig értek.

Idén is lesz magyar ötös, akinek szurkolni lehet, a Game Agents az EU döntőre vár, az eddig bejutott csapatok társaságában:

Forrás: HLTV

Látható hogy egy nemzetből származó klubcsapatok mellett (EnVyUs, BIG, Space Soldiers, Game Agents) vannak több csapatból összeválogatott ötösök is. Ráadásul tele nagy nevekkel! ScreaM, s1mple vagy éppen Dosia így tényleg egyfajta válogatott tagjaként érzi magát a mezőnyben.

A Világbajnokság feelingnek megfelelően van külön verseny a lányoknak is. A magyar csapat kvalija a héten indul:

simán benne van a pakliban hogy nem egy, hanem két ötössel képviselteti magát Magyarország az újdonsült CS:GO Világbajnokságon.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva