League of Legends

League of Jungle: Masszív buffot kap Ekko


iCloud - Igrici Áron - 11 hónapja Címkék: Ekko, jungle,

Úgy tűnik a Riot meglovagolja Ezreal esetét, akit csak lehet benyom a dzsungelbe!

Ekko már egy jó ideje szinte csak midesként tűnt fel, mind az amatőrök, mind pedig a profik között. Ugyan megjelenése után látható volt több helyen is, köztük a dzsungelben, idővel mindez elhalt és inkább counter picknek használták midre Syndra ellen. Mindezek ellenére nagyon rég volt divatos választás, ám ez lehet a jövőben megváltozik, ahogy a pozíció is, ahol láthatjuk majd…

A héten megérkezett a 7.20-as frissítés, ez pedig azt jelentette, hogy a Riot fel is tolta az első masszív tartalomcsokrot a PBE-re a 7.21-ből. Ami a legérdekesebb volt a legfrisebb update-ben, az Ekko dzsungel pozíciós buffja. Természetesen ez még mindig csak a PBE, de nagyon úgy tűnik, hogy a fejlesztők többször szeretnék látni a karaktert, ezért több lehetőséggel látják el.

Dan Hardison, a Riot Games játéktesztelőinek elemzője, akinek legfőbb feladata, hogy a játékegyensúly meglegyen, Twitteren közölte a frissítést, már azelőtt, hogy megjelent volna a kontent a PBE-n.

“Z-Drive Resonance – P Damage to monsters: 100% >>> 200%”

Úgy tűnik tehát, hogy Ekko különleges bánásmódot kap, a passzív sebzését a duplájára emelték a neutrális szörnyek ellen. Igen, ezekbe beletartozik a Sárkány, a Herald, sőt mi több a Baron is! Vitathatatlan tehát, hogy masszív erősítést jelent mindez, s komoly fejfájást fog okozni a játékosoknak, mégis merre vigyék a hőst. Már-már pazarlásnak minősül ezután ösvénybe a karakter.

Aki azt gondolja, hogy mindez véletlen, vagy csak az új rúnarendszer miatt hozza ezeket a változtatásokat a Riot, Meddler megerősítette, a cél tényleg az volt ezzel a buffal, hogy erősebb jungle picket csináljanak a néger Marty McFlyból.

Természetesen ezzel nem szeretnék teljesen elgáncsolni a középső ösvényre született hőst, viszont a fejlesztők azon vannak, hogy mindkét helyen ugyan olyan fontos és hasznos választás lehessen.

“A célunk ezzel a buffal, hogy adjunk egy olyan lehetőséget a Jungle Ekkonak, amit nem rontunk el azzal, hogy erősítjük a mides verziót. S mindez visszafelé is érvényes.”

Ráadásul további módosításokat is ki szeretne próbálni a fejlesztőcsapat a PBE-n, annak fényében, hogy hogyan reagál a karakter a jelenlegi változtatásokra.

Egy biztos, a változtatás legkorábban csak a 7.21-es patchben érkezik, így még bőven van 2-3 hónap addig, míg megjelennek az Ekko dzsungelek és elkezdenek versenyezni Ezrealel.

Mit gondoltok a Riot húzásáról?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2017 gamer.hu | minden jog fenntartva